Per què a Catalunya continuem castigant tan durament a l’hostaleria? Desesperació del sector per una dràstica mesura que considerem molt poc efectiva

Hem estat els primers a tancar totalment al sector, a Lleida la tercera vegada, amb índex per sota clarament d’altres comunitats que el dia d’avui continuen oberts.

Hem aportat estudis que demostren la nostra poca incidència sanitària, amb clients i amb treballadors. A Lleida, s’ha demostrat, d’ençà que vàrem obrir a mitjans d’agost fins a finals de setembre, els índexs a Lleida han millorat, coincidint amb l’obertura de l’Hostaleria. També al juliol i agost a tot el Pirineu, sense incidència sanitària destacada. Altres països ho reconeixen, Anglaterra, Holanda, Alemanya. Aquí, a Catalunya, s’insisteix. Ara s’han tret de la màniga un índex nou, el de transmissió.

Ahir, dijous 22 es va fer un acord en l’àmbit nacional espanyol, perquè no l’apliquen i obren ja? És molt fàcil tancar tot un sector, quan no et fas responsable de les conseqüències.

Estem d’acord, que el món científic avança a base de prova/error. Però jugar amb un sector de 200.000 treballadors, no és cap broma. A més Lleida ha estat una prova, veiem que amb sacrifici inútil. I és aquest aspecte el que més dol, la nul·la complicitat, la manca de sensibilitat i transparència a un sector que s’està arruïnant inútilment.

En el tema de la pandèmia, quan no queden arguments raonables, els responsables sempre et fan callar amb, la salut de les persones preval. Ara sembla que hi ha un altre argument amb més raons, la política.

Pel que sembla, s’arriba a la conclusió que el toc de queda pot ser un bon instrument per la pandèmia.

Però cedir autoritat, ha quedat clar que, per alguns, els mateixos que t’esbotzen quan es queden sense arguments “la salut preval”, ara la política és prioritària a la salut de les persones.

Els que no volen donar teòricament el control a Madrid, no van dubtar ni un moment per prendre’ns el control de casa nostra.

Les dades és un altre tema. No ens quadra, ni l’evolució ni la comparació amb altres comunitats.

Per favor, reconsidereu les mesures urgentment, provem d’aplicar el toc de queda, i deixeu-nos obrir durant el dia, nosaltres, com sempre, extremarem les precaucions, i ens tindreu com a col·laboradors per la lluita contra la pandèmia.