Per fi amb les condicions de la gran majoria de municipis de Catalunya. Sols manca 19 municipis de la Noguera.

D’una banda, des d’avui, 16/09/2020, no es prorroguen i finalitzen les restriccions especials per determinats municipis del Segrià (Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de Segrià, Vilanova de la Barca, i les entitats descentralitzades de Sucs i Raimat)

D’altra banda, demà, a les 00:00 hores del dijous 17/09/2020, finalitzen les restriccions especials per l’hostaleria a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, amb la qual cosa tota la comarca del Segrià queda amb les mateixes condicions que la majoria de municipis de Catalunya.

El PROCICAT va anunciar que NO es tornaran a prorrogar les mesures especials de salut pública que han estat en vigor als municipis de Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, i que tant han afectat al sector de l’hostaleria.

Per tant, a partir de les 00:00 hores del dijous 17/09/2020, si no hi ha cap novetat, tots els municipis del Segrià passaran a regir-se per la normativa general anticovid-19 vigent a la resta de Catalunya.

A continuació, us fem un resum dels principals aspectes que heu de tenir en compte al sector de l’hostaleria a partir de les dates assenyalades, i en les municipis indicats, sense restriccions:

1.- AFORAMENTS:

– Ja no estan en vigor les limitacions del 50% d’aforament a l’interior de l’establiment i del 50% a la terrassa. 

– La regla general a l’interior dels establiments d’hostaleria i restauració, és garantir la distància física interpersonal de seguretat que s’estableix en 1,5 m. en general, amb l’equivalent a un espai de seguretat de 2,5 m2 per persona.

– La  distància física interpersonal és exigible tant en l’àmbit laboral com entre persones o grups de persones que no mantenen, o puguin no mantenir, una relació i un contacte propers de forma molt habitual.

– S’ha de fomentar la prereserva.

2.- SERVEI DE BARRA:

– Torna a estar permès servir a la barra, però s’ha de garantir la distància interpersonal mínima d’1,5 m.

3.- DISTÀNCIA ENTRE TAULES I NÚMERO MÀXIM DE PERSONES PER TAULA (TANT A L’INTERIOR COM A LA TERRASSA):

  • S’ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d’1,5 metres.
  • Màxim de 10 persones per taula o agrupació d’aquestes.
  • La taula o agrupació de taules que s’utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d’acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.

 4.- HORARI DE TANCAMENT:

-S’estableix un horari de tancament dels establiments a les 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

Aquestes mesures també s’apliquen als establiments que desenvolupin l’activitat de restaurant musical.

Pel que fa als establiments que desenvolupin les activitats de sala de concert, de cafè teatre i de cafè concert, s’estableix un horari de tancament del servei de bar a les 01:00 hores.

5.- CONSUM DE TABAC I ASSIMILATS:

No es pot fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres.

Aquesta limitació és aplicable, també, per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats.

6.- PROHIBICIÓ DE REUNIONS DE MÉS DE 10 PERSONES:

Es prohibeixen les trobades i reunions de més de deu persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

Recordeu que la prohibició de reunions de més de 10 persones a tot Catalunya, no impedeix al restaurants l’organització de banquets de bodes i de celebracions similars, sempre que es respecti la limitació d’un màxim de 10 persones per taula o agrupació d’aquestes, i es garanteixi la distància entre taules d’1,5 metres.  En aquest enllaç trobareu les recomanacions que vam publicar en el seu dia.

7.- ACTIVITATS D’OCI NOCTURN:

Continua suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments que desenvolupin les activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical, karaoke, discoteques de joventut i establiments d’activitats musicals de règim especial i establiments públics amb reservats annexos.

Se suspenen també les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts anteriorment.

Us hem de recordar que HOSTALERIA DE LLEIDA ha sol·licitat al Conseller d’Interior de la GENERALITAT que les activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical i similars puguin fer l’activitat de bar i sala de concerts, segons us vam informar recentment.

Prorrogades 15 dies més les mesures especials de salut pública per 19 municipis de la Noguera.

D’altra banda, us hem d’informar que al DOGC del dia 16/09/2020 s’ha publicat la Resolució SLT/2229/2020, de 15 de setembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 a determinats municipis de la comarca de la Noguera.

Mitjançant aquesta resolució que entra en vigor el 16/09/2020 i té una durada de 15 dies, es prorroguen  les mesures sanitàries que ja estaven vigents, que afecten únicament als següents 19 municipis de la Noguera:

Àger, Albesa, Algerri, Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, La Sentiu de Sió, Térmens, Torrelameu, Vallfogona de Balaguer.

 Pel que fa als 19 municipis afectats de la Noguera, reproduïm l’apartat 9 de la Resolució SLT/2229/2020, de 15 de setembre, que regula les restriccions que són les mateixes que ja estaven vigents en aquests poblacions per les activitats d’hoteleria i restauració:

“9. Activitats d’hoteleria i restauració.

En els establiments d’hostaleria i restauració el consum s’ha de realitzar sempre a la taula.

En l’interior l’aforament es limita al 50% de l’autoritzat i s’ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules d’1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d’aquestes. A les terrasses es limita la capacitat d’ocupació de l’espai autoritzat al 50% i s’ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules.

L’horari de tancament d’aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

En els establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns es limita al 50% de l’aforament autoritzat.

Els establiments d’hoteleria i restauració han de disposar, en llocs visibles, de cartells indicatius de l’aforament autoritzat dels espais interiors i de la capacitat d’ocupació màxima de les terrasses i de la seva limitació al 50%.

Sempre que sigui possible, s’han d’utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.”

Us recomanem:

Com us hem anunciat, tenim menys restriccions, ens assimilem a les condicions de la majoria de municipis de Catalunya, però la situació sanitària a nivell global, no s’ha normalitzat i va per llarg.

Extremar les precaucions.  NO baixem la guàrdia, ara tenim l’oportunitat de demostrar que el nostre sector no és l’epicentre dels contagis. Fins i tot, el President d’ Holanda ha recomanat als Holandesos,  que si es volem reunir amb algú, ( amics, familiars… ) ho facin en establiments d’hostaleria.  Fem-ho el millor que sapiguem.

Pels que encara no ho heu fet, obteniu la certificació Establiment SEGUR, és gratuït fins a 5 treballadors. Pregunteu-nos com.

Guardeu les distàncies de seguretat entre els treballadors, als llocs de treball i també al espai de menjar i espais comuns laborals.  És molt important per reduir els contagis i per evitar quarantenes a la resta de treballadors en cas de tenir un infectat.

Si teniu qualsevol dubte, HOSTALERIA DE LLEIDA està a la vostra disposició (Tel. 973.24.88.58. E-mail: federacio@hostaler.org).

Normativa àmbit Catalunya relacionada: