Rècord històric de pernoctacions a l’estiu

A Lleida les pernoctacions han augmentat un 10% comparat amb l’any anterior, amb una diferència d’un 4% per sobre d’Osca. Si desglossem residents i estrangers, augmentem un 10% els residents, en contra d’un 5% a Osca, i un 6% els estrangers contra un 7% d’augment a Osca. El balanç és molt positiu, amb xifres rècord, per sobre de l’any 2006 per primera vegada, en aquests 11 anys.

Segons les nostres pròpies enquestes, els preus als hotels el mes d’agost han augmentat una mitja de 2 €, situant-se a una mitja de 63,5 € (ADR), el que suposa una pujada molt moderada, menys de la meitat de l’IPC, però que consolida la tendència i es reafirma amb l’augment de pernoctacions.

Si baixem amb més detall, veurem que els hotels han perdut pernoctacions d’estrangers, i els càmpings n’han guanyat, però els càmpings d’Osca, malgrat creixen amb un percentatge similar, continuen ampliant una gran distancia. (aproximadament 60.000 pernoctacions d’estrangers juliol i agost als càmpings de Lleida contra aproximadament 195.000 a Osca, tres vegades més).

Els càmpings tenen una millor evolució, tant en la consolidació del mercat interior com, en un repunt i consolidació dels indicadors del darrer exercici, del mercat estranger.

Els estrangers continuen sent la gran assignatura pendent, i alhora la gran oportunitat.

Document Relacionat
Dades provisionals INE estiu
Els Càmpings lideren l’auge del turisme amb un 15% més