Ocupació als hotels: més extrangers menys espanyols

Les pernoctacions als hotels espanyols van augmentar un 1,7% al juny respecte al mateix mes del 2012, fins 30,8 milions, segons les dades de l’Enquesta d’Ocupació Hotelera (EOH) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquest increment es deu al major nombre de nits dels estrangers, un 4,2%, ja que les dels espanyols van tornar a evolucionar de forma negativa (-3,5%), després dels repunts de març i maig.

L’estada mitjana pràcticament es va mantenir estable, amb un lleuger avanç d’un 0,2% respecte al juny de fa un any, fins a 3,5 pernoctacions per viatger.

Malgrat l’increment de l’ocupació de juny, en el primer semestre de l’any l’evolució continua sent negativa, descendint les pernoctacions un 0,7%, respecte al mateix període de 2012.

Andalusia, la Comunitat Valenciana, Catalunya i la Comunitat de Madrid, van ser els destins preferits pels espanyols al juny, tot i que les pernoctacions només van augmentar a la primera (1,6%), produint-descensos en la resta. Per la seva banda, les Illes Balears van ser les preferides dels estrangers, on es va produir un increment del 0,5% respecte al juny del 2012.

Per la seva banda, els preus van tornar a baixar al juny, encara que una mica menys que en els dos mesos anteriors, el 0,1% interanual. Per categories, només van augmentar en els hotels d’una (0,5%) i tres estrelles (1,3%). La millora en l’ocupació ha fet que la facturació mitjana diària hagi pujat un 1,4%, fins 69,2 euros, igual que els ingressos per habitació disponible (RevPAR) que van ser de 43 euros de mitjana, amb un increment del 3 , 6% respecte a juny de 2012.

Font:  www.hosteleriadigital.es