Ocupació 2019, hotels i càmpings

Amb la publicació de l’informe dels càmpings, hem tancat l’ocupació provisional del 2019. Ha estat un any excel·lent, quasi assolim el rècord absolut del 2004, de 2.600.000 pernoctacions, amb un creixement baix d’un 1%, però que amb aquest nivell de xifres és important.

Hem superat el rècord de pernoctacions d’estrangers, amb 469.000, amb un augment de l’11%, el que confirma que treballem amb la línia correcta. Tant els càmpings amb un 17% d’augment com especialment els hotels amb un 9%, però amb un valor absolut molt més important. Esteu fent molt bé els deures. Continuem amb aquesta línia.

Ine – Dades provisionals

Amb relació als càmpings, la millor notícia és que augmenten les pernoctacions d’estrangers, amb un 17%. Molt important. La mala notícia és la forta davallada dels residents, un 8%, el que significa que amb global els càmpings hagin perdut un 5% de pernoctacions respecte al 2018, que hem de dir, que va ser un any de record, com el 2017.

És curiós que s’observa un creixement de visitants nacionals del 6% i un descens de les pernoctacions nacionals del 8%. Són dades provisionals, estarem pendents de les definitives.

També els càmpings han perdut estada mitjana, amb el que les línies de treball a millorar, són les d’allargar estades, continuar creixent amb les pernoctacions d’estrangers, recuperar els nacionals i mantenir els marges.

L’informe dels hotels ja el vàrem comentar la setmana passada.

Tancament de l’ocupació del 2019. Un molt bon any