Obert el període de recollida de les activitats que conformaran la Setmana Bio 2015

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha obert el període de recollida de les activitats que conformaran la Setmana Bio 2015, que serà del 29 de maig al 7 de juny.

La “Setmana Bio per l’alimentació ecològica” és una iniciativa que vol agrupar diferents actuacions amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i l’alimentació ecològiques, i difondre-les i promocionar-les conjuntament. Durant aquesta setmana, tots aquells operadors i entitats d’arreu de Catalunya que treballen a favor de la producció agroalimentària ecològica poden organitzar activitats per donar a conèixer el sistema de producció ecològica i els avantatges dels aliments que produeix sota el paraigües comú de la Setmana Bio. Es poden proposar diferents tipus d’activitats com ara: visites guiades a explotacions ecològiques, xerrades divulgatives, projeccions de documentals sobre aquesta temàtica o tastos d’aliments ecològics, entre moltes altres. Les activitats es poden presentar fins el dia 30 d’abril de 2015.

Les condicions mínimes que hauran de complir totes les actuacions que es vulguin incloure en el programa comú de la Setmana Bio són:

  1. Si l’actuació implica l’ús de productes ecològics, aquests han d’estar certificats.
  2. Tots els operadors ecològics (productors, elaboradors i comercialitzadors) que participin en les activitats, si s’escau, també han d’estar certificats.
  3. Igualment, per assegurar l’èxit de participació en les activitats proposades, els promotors han de preveure i realitzar una promoció adequada a la seva activitat.

Tots els que estigueu interessats en realitzar alguna activitat us haureu de posar en contacte amb la persona dinamitzadora de la producció ecològica del vostre territori (podeu veure el seu contacte a la taula de sota), que s’encarregarà de recollir la vostra proposta i, gràcies a l’experiència adquirida en les dues edicions anteriors, us poden ajudar a definir millor la vostra actuació, amb l’objectiu de que aquesta tingui l’èxit desitjat. Igualment, i conjuntament amb vosaltres, faran el seguiment del seu desenvolupament.

TutorsBio1200px

Malgrat recomanem que les propostes es facin contactant amb els dinamitzadors territorials de la producció ecològica, també es manté activa l’opció de poder-la gravar directament a través del formulari web http://pae.gencat.cat/setmanabio. La data límit per a proposar actuacions via web serà el 15 de maig, tot i que en aquest cas, només podem garantir la presencia de l’actuació en la pàgina web de la Setmana Bio, i no en els programes de mà comarcals.