Obert el període de recolida de les activitats per a la Setmana Bio 2019

Us informem que del 19 al 27 d’octubre es celebrarà la 7a edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica. Un any més, es desenvoluparan nombroses activitats per tot el territori català, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.

El programa d’activitats de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica serà molt variat i la proposta i organització anirà a càrrec de tota mena d’agents, des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació fins a empreses ecològiques, passant per entitats locals, operadors ecològics, escoles, biblioteques, restaurants, minoristes, grans superfícies, organitzacions relacionades amb aquest sector, etc.
Les activitats que conformen el programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica estan agrupades en 5 famílies:

  •  Activitats a l’escola: La Setmana Bio a l’escola és la festa anual de la producció i l’alimentació ecològica dels centres educatius de Catalunya.
  •  Visites a operadors ecològics: Els pagesos, ramaders i elaboradors de productes ecològics obren les portes de les seves explotacions i instal·lacions/obradors on podreu conèixer in situ la seva feina i què són i com s’obtenen els productes que ells produeixen o elaboren.
  • Activitats comercials: Els comerços i punts de venda dels productes ecològics us oferiran activitats relacionades amb els seus productes en el marc del seu establiment, com ara presentacions, promocions, tastos i altres.
  • Activitats de divulgació: Conjunt d’activitats pensades per donar a conèixer el sistema de producció ecològic i la qualitat d’aquests aliments, així com qualsevol altra tema relacionat. Podem trobar-hi tallers, jornades, espais dedicats a la producció ecològica dins les biblioteques, passis de documentals, etc.
  • Restauració i gastronomia: Per conèixer l’aliment ecològic, res millor que consumir-lo directament en un restaurant o arran d’una activitat gastronòmica, com ara un taller de cuina o show cooking.

Podeu trobar el formulari d’inscripció i tota la informació sobre aquest esdeveniment a l’adreça: http://setmanabio.cat/

A la pàgina es pot trobar tota la informació relativa als diferents tipus d’activitats que es poden organitzar, les condicions i el formulari d’inscripció i el material gràfic que es pot descarregar i utilitzar per a la promoció i senyalització de les activitats.

Les activitats es poden presentar fins al dia 30 de setembre de 2019.