Nuria Ruiz Fanega campiona barista de Catalunya

La barista Nuria Ruiz s’ha fet amb el títol de Millor Barista de Catalunya, en la XII edició del Campionat Barista d’aquesta Comunitat, celebrat aquest dijous 26 d’octubre al Palau de Congressos de La Llotja, de Lleida. Ruiz representarà a Barcelona en la Final del XII Campionat Nacional de Baristes Fórum Café, que es celebrarà a Barcelona el proper Abril de 2018.

Organitzat per Fórum Cultural del Cafè i coorganitzat per Batalla Cafés, la XII edició del Campionat Barista de Catalunya ha comptat amb la participació de 6 experts baristes que s’han qualificat en els concursos provincials.

El campionat ha segut molt emocionant tant pels participants com pels assistents. L’ambient era molt festiu i ple de optimisme per part dels baristes que van donar el millor de si mateixos en aquesta competició, demostrant una vegada més que el cafè es un món molt particular que ens ofereix possibilitats sensorials infinites.

Nuria Ruiz Fanega, ha demostrat durant el seu exercici un impecable domini de la tècnica barista i coneixement del cafè. Per al seu cafè especial, ha utilitzat infusió de pell de mandarina, flor de saüc i notes de llimona que ha combinat amb cafè espresso, oferint com a resultat una atractiva beguda de sabor y aroma molt agradable, segons paraules dels jutges de la competició.

El segon lloc ha correspost a Gal·la Pipó Piqué patrocinada per Batalla Cafés i el tercer a David Brull Navarro Patrocinat por Cafés Cornellà.

En aquest Campionat també s’ha premiat al Millor Espresso, el Millor Latte Art i millor beguda d’especialitat. El millor espresso de Catalunya ho ha guanyat Gal·la Pipó de Lleida, guardó obtingut gràcies al cafè que s’elabora amb els més alts nivells de qualitat a Batalla Cafès. Els altres dos guardons de millor Capuccino Latté arte i millor beguda d’especialitat que se’ls ha emportat Nuria Ruiz.

Cada barista ha comptat amb 16 minuts para presentar el seu exercici, durant el qual ha tingut que preparar 4 espressos, 2 cappuccino art, y 1 beguda d’especialitat amb o sense alcohol, a criteri de cada participant. Tot això sot l’atenta mirada d’un equip de jutges baristes homologats per Fórum Cultural del Café: dos jutges sensorials, Marc Saña y Raquel García, dos tècnics, Rubén Sanz y Laura Segarra, un jutge de control, Eva Díaz y un jutge líder David Tomás, que han avaluat la tècnica, la qualitat i la originalitat de les begudes, així com la posada en escena i la precisió amb que els baristes participants descriuran cadascú dels seu preparats y les seves qualitats.

Notícia Relacionada
XII Campionat Barista de Catalunya 2017