Novetats fiscals arran de la nova Llei d’Autònoms

Tal com us avançàvem al butlletí anterior, el dia 24 d’octubre es va publicar la Llei de Reformes Urgents del Treball Autònom, que també incorpora les següents novetats fiscals:

  • Els autònoms que treballen desde casa, podran deduir una part de les despeses derivades de la titularitat del seu habitatge i els subministraments comuns a les dues finalitats, particular i empresarial, com ara l’electricitat.

Ara bé, s’haurà de calcular la proporció entre els metres quadrats de l’habitatge utilitzats en l’activitat i els metres   quadrats totals. Un cop obtinguda aquesta proporció, podrà deduir-ne el 30% com a despesa, tret que pugui acreditar un percentatge diferent d’ús empresarial.

  • Les despeses de manutenció efectuades en establiments de restauració i hostaleria que estiguin relacionades amb l’activitat que desenvolupa, podran ser deduides amb els requisits següents:

Que no superin els 26,67€ o 48,08€ diaris, en territori nacional o estranger respectivament.
Que no superin els 53,34€ o 91,35€ diaris, en cas de pernoctacions, en territori nacional o estranger, respectivament.
Que s’hagin pagat per mitjans electrònics, és a dir, transferència bancària o targeta. D’aquesta manera, no s’admetran les despeses d’aquest tipus pagades en efectiu.
Que es conservin els justificants, així com tot allò que pugui acreditar la relació de la despesa amb l’activitat econòmica que es porta a terme.

Aquestes mesures concretes entraran en vigor l’1 de gener de 2018.

Restem a la vostra disposició per qualsevol aclariment o dubte que us sorgeixi al respecte.

Notícia Relacionada
Les 10 claus de la reforma de la normativa d’autònoms

 

novetats fiscals autonoms