Novetats en la tramitació de visats als turístes Russos

A partir del segon trimestre de l’any 2015, la Comissió Europea té previst implantar el nou sistema de recollida de dades biomètriques per a la tramitació de visats a Rússia, fet que implica la presència física del turista.

Després d’uns anys de creixements constants, i en un moment en què el turisme rus experimenta uns mesos de descens, hi ha preocupació perquè es pugui imposar una mesura com aquesta, que podria contribuir a una disminució del turisme rus

Fa unes setmanes, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va fer arribar aquesta inquietud als ministres d’Afers Exteriors i d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel García-Margallo i José Manuel Soria respectivament. En aquest sentit, el conseller Puig va sol·licitar al Govern espanyol que demanés a la Comissió Europea una pròrroga en la posada en marxa d’aquest sistema que obliga el turista a desplaçar-se per obtenir el seu visat.

Com a resposta, el Ministeri d’Afers Exteriors va informar que quan s’implanti aquesta mesura, els sol·licitants del visat, a banda de poder anar als Consolats Generals de Moscou i Sant Petersburg, podran dirigir-se als centres de recollida de sol·licituds de visat que habilitarà a 16 de les principals ciutats russes.

La nova tramitació de visats a Rússia afectaria de manera important a les agències de viatge que amb aquest sistema no podran tramitar visats ja que no estan autoritzades a recollir empremtes dactilars. Com a aspecte positiu, destacar que el període de validesa del visat s’allargaria fins els 59 mesos.

En la darrera reunió del Consejo Español de Turismo, celebrada la setmana passada a Madrid, la Secretaria d’Estat de Turisme va anunciar que el Govern espanyol ha demanat un ajornament sine die de la posada en marxa del visat biomètric.