Noves dades sobre el malbaratament alimentari

Amb la finalitat d’ampliar el contingut de l’article que publicàvem en aquest Butlletí el passat divendres 22 de març de 2019 sobre El Malbaratament Alimentari us facilitem una circular relativa a aquest tema elaborada per la Confederación Empresarial de Hostelería de España (CEHE), que entre d’altres aspectes recull consells sobre com s’ha d’evitar des del nostre sector. Oferir al client el menjar sobrant per emportar és una de les opcions. Volem destacar que:

A més, des d’HOSTALERIA DE LLEIDA tenim previst a la tardor endegar un procés d’informació, amb proposta de recipients inclosa, a càrrec d’un ajut que se’ns ha concedit recentment.

Aprofitem l’ocasió per aclarir la situació d’incertesa que s’ha creat per les últimes publicacions en mitjans de comunicació, en relació al Projecte No de Llei del Parlament de Catalunya que pretén obligar a tots els establiments a disposar de tapers per oferir el menjar sobrant. Aquest Projecte és una iniciativa presentada pel PSC que, a dia d’avui, no ha entrat en vigor.

Us facilitem l’article publicat a La Vanguardia que explica l’objectiu i la intenció de convertir-se en una normativa.

Així mateix, podeu veure la noticia emesa el passat diumenge 17 de març de 2019 a Telecinco, en la qual el Sr. Pere Chías, President del Gremi de Restauració de Barcelona, fa unes declaracions sobre aquesta situació:

Per últim, dir-vos que podeu trobar a www.hostaldata.com la Guia de pràctiques correctes d’higiene per a l’aprofitament segur del menjar en els sectors de la restauració i comerç minorista