Nova regulació de les dades de caràcter personal

Aquesta setmana ha estat notícia el fundador de Facebook, Mark Zuckeberg, per la seva compareixença al congrés dels Estats Units per donar explicacions sobre el tràfic de les dades personals de facebook. Assumeix l’error i ha demanat perdó.

Aquest mes vinent entra en vigor una nova regulació de les dades de caràcter personal que afecta les empreses d’Europa. Ara es passa a una nova filosofia, cada empresa ha de fer el que cregui convenient per protegir les dades a la seva organització, es marca pautes sense obligacions concretes, i s’augmenten les sancions.

La tendència és que cada dia que passa, l’automatització registra més dades, en moltes ocasions, però no sempre, individualment irrellevants, que ara són fàcilment de tractar i que sumades a les de milers de persones, donen informació molt precisa sobre comportaments i hàbits de consum. És el Big Data. També es pot donar un ús fraudulent i poder saber coses molt concretes d’una persona determinada.

Es tracta que anem prenent consciència com a usuaris, que cada vegada els sistemes generen més dades, que potser no en som conscients, que les dades són nostres i que tenim el dret a decidir quines dades no volem que siguin utilitzades, o quines no ens importa que s’utilitzin i que, per tant, els sistemes o empreses han de permetre preservar les dades.

Com a empresaris i gestors d’activitats empresarials hem de ser conscients de quines dades manipulem a la nostra activitat que siguin susceptibles de preservar, com les protegim, i quin sistema seguim per eliminar aquestes dades quan no les utilitzem.

Una altra obligació, amb un cost fix associat, que ha vingut per quedar-se, però també l’oportunitat que si ho fem bé, ho podem explicar al client perquè estigui més a gust a casa nostra.

HOSTALERIA DE LLEIDA us pot oferir un servei a un cost assumible per complir amb aquests requeriments que marca el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades. Si voleu més informació, truqueu al Departament Jurídic d’HOSTALERIA DE LLEIDA.

Notícia Relacionada
Diari El País