Nova edició del “Mes del caviar” del 4 al 24 de març a la Val d’Aran

Diferents restaurants de la Val d’Aran oferiran, del 4 al 24 de març plats preparats amb Caviar Nacarii de la Val d’Aran.

Durant el Mes del Caviar, aquesta joia gastronòmica dels Pirineus s’incorporarà a les cartes d’onze reconeguts restaurants aranesos. Del Gel al Foc (Rafael Hoteles), Café Nuevo, Era Coquèla, El Italiano (AC Baqueira Hoteles), Ticolet, Es Arraïtzes, Wellbourne, Era Mòla, Lits, Borda Benjamin i El Molí de Vielha es repartiran el protagonisme al llarg de tres setmanes.

En els seus menús seran presents el caviar i l’esturió cuinats en totes les seves versions. Des de suggerents entrants com el Rovell d’ou trufat amb crema d’alvocat, escamarlà i caviar Nacarii fins a plats més contundents com l’Esturió de la Val d’Aran cuinat en múltiples formes: marinat, confitat, a la brasa, rostit o a la papillota.

Com en edicions anteriors les experiències culinàries poden acompanyar d’altres activitats. Entre elles, visitar la factoria de Les per conèixer la història i procés d’elaboració, degustar caviar a la botiga del centre de Vielha o submergir-se en les aigües del balneari Termes Baronia de Les i conèixer els tractaments elaborats amb caviar de la Val d’ Aran.

El mes del caviar està organitzat pel Conselh Generau d’Aran i Torisme Val d’Aran amb la col·laboració de Caviar Nacarii i del Gremi d’Ostalaria dera Val d’Aran.

El caviar aranès Nacarii, que ha obtingut el reconeixement de cuiners i gastrònoms pel seu sabor autèntic, frescor, puresa i transparència, s’inclou dins de la Marca Garantia Val d’Aran. Procedent de les aigües fredes, pures i cristal·lines del desglaç de la Garona, el caviar Nacarii, s’elabora de manera artesanal i amb mètodes tradicionals a la piscifactoria situada al municipi de Les.

Documentació relacionada
Programa complet del Mes del Caviar