Nova convocatòria dels Premis Rutes del Vi d’Espanya

L’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) torna a convocar els premis Rutes del Vi d’Espanya, un projecte del Club de Producte del mateix nom, promogut per ACEVIN i TURESPAÑA, que pretén estimular i reconèixer el mèrit de les millors iniciatives enoturístiques posades en marxa al país, en el marc del projecte Rutes del Vi d’Espanya.

L’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) ha fet pública la convocatòria de la II Edició dels Premis de Enoturisme “Rutes del Vi d’Espanya”, una iniciativa que persegueix condecorar la tasca tant d’empreses com de territoris en el desenvolupament i enriquiment continu de l’oferta enoturística del nostre país i l’esforç desenvolupat per a això.

La novetat respecte a la primera edició, convocada a l’any 2011, és que la nova convocatòria farà partícip al públic, als milers d’enoturistes que han visitat les diferents Rutes. Aquestes valoracions es tindran en compte tant en els criteris d’avaluació del jurat com a l’hora d’establir mencions especials.

Les Xarxes Socials seran l’instrument utilitzat per recollir les opinions dels turistes del vi. Per a això, es publicaran les empreses i institucions candidates i s’establirà un sistema de votació o similar a través dels perfils de Rutes del Vi d’Espanya.

Categories i destinataris

Els Premis d’Enoturisme “Rutes del Vi d’Espanya” es divideixen en 7 categories, a les quals poden accedir tres tipus d’agents implicats en l’àmbit enoturístic: establiments (empreses i serveis), iniciatives enoturístiques i persones.

Dins dels establiments enoturístics es contemplen les categories de:

Premi a la Innovació, Qualitat i Desenvolupament Sostenible
Premi al Millor Establiment Enològic (celler, museu del vi, etc.)
Premi al Millor Establiment Turístic (allotjament, restaurant, bar de vins, etc.)

En les iniciatives enoturístiques es premiarà:

Millor Iniciativa Enoturística
Ruta del Vi més Sostenible i Socialment Responsable
Millor Campanya de Promoció

L’última categoria s’enfocarà a qualsevol persona implicada en el desenvolupament del turisme del vi a Espanya, a qui se li concedirà el Premi al Mèrit Enoturístic.

En els Premis Enoturístics “Rutes del Vi d’Espanya”, que no tenen dotació econòmica, podran participar tots els establiments i institucions integrants del Club de Producte Rutes del Vi d’Espanya l’activitat es relacioni amb el turisme vitivinícola. La data límit de presentació de candidatures s’ha establert en el 15 de setembre de 2013. Us adjuntem els criteris per poder accedir a cada categoria, les bases d’aquests Premis i els formularis de participació.

Aquests premis se sumen a altres interessants projectes posats en marxa tant des de les empreses com des de les institucions que formen part d’aquesta marca, amb el propòsit de promocionar l’enoturisme i incentivar als agents que integren cadascuna de les Rutes del Vi.

Totes les rutes incloses en Rutes del Vi d’Espanya han estat certificades seguint els exigents i alts estàndards de qualitat que marca el seu Manual de Producte. Els guardonats en aquests Premis de Enoturisme constituiran una acurada selecció d’idees dins de l’ampli ventall que ofereix la marca, de cara a les futures visites dels turistes del vi als diferents territoris.