Nou sistema d’informació de l’activitat turística

La Federació d’Hostaleria de Lleida i l’Associació de Càmpings de Lleida, conjuntament amb el Patronat de Turisme de La Diputació de Lleida i la Federació de Cases de Turisme Rural de les Terres de Lleida han endegat un projecte de recollida d’informació d’ocupació i preus per tal de donar resposta a les necessitats que en reiterades vegades els diferents tipus d’allotjaments heu demanat.

Aquest nou sistema de recollida de dades es farà a través del Tourism Data System que és una eina que ha estat desenvolupada pel Parc Científic Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT). Aquesta a diferència de l’INE aporta un valor afegit important com és la creació d’informes a mida i poder comparar les dades generals amb les del teu propi establiment.

Aquesta setmana s’ha enviat un correu electrònic des del Patronat de Turisme perquè t’hi puguis adherir. Et recomanem que ho facis, ja que com més establiments estiguin registrats, més representativa serà la mostra i per tant més fiabilitat hi haurà amb els resultats.

La plataforma del Tourist Data System funciona ja des de fa 9 anys i s’ha anat implantant en les diferents demarcacions catalanes des del 2016.

Pel sector és molt important disposar de dates de l’evolució a temps real o pràcticament immediata de l’activat i per això apostem per aquests sistemes. A mesura que tinguem dates sòlides amb el nou sistema deixarem de elaborar el que veniem fent fins ara.