Nou descobriment al jaciment de Fumanya

Descoberta al jaciment de Fumanya (Berguedà) de dues pells de dinosaure fossilitzades, que per la seva proximitat segurament pertanyen al mateix animal. Són de l’època del Cretaci superior (uns 66 milions d’anys) i per les seves característiques, és una troballa única a Europa ja que hi ha poques zones al món amb roques d’aquesta època i és l’únic registre de pell que es coneix en tot Europa corresponent a aquesta època tant propera a la seva extinció.
La recerca feta per investigadors de la UAB, amb la col·laboració de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), ha estat publicada a la revista “Geological Magazine” i posa de manifest, altre vegada, la importància d’aquesta zona pel que fa al registre fòssil de dinosaures que van viure a Europa.
Mentrestant, el centre d’interpretació del jaciment paleontològic continua aturat des de 2011 per falta de finançament tot i que es preveu que s’obrirà al públic a mitjans de l’any vinent. Aquest centre l’impulsen cinc petits pobles: Vallcebre, Fígols, Saldes, Guardiola i Cercs, a través del Consorci de la Ruta Minera creada al 2011.

fumanya2

Foto: Regió7

Llegeix la notícia sencera al Regio7