Montoro vigila grans celebracions, col·legis i comunitats de veïns

Casaments, batejos , comunions , col·legis , comunitats de veïns i tota mena de col·lectius i activitats que formen part de la vida diària de la majoria dels espanyols estan rebent requeriments i inspeccions d’Hisenda, que ha intensificat la investigació de la lluita contra el frau a peu de carrer . Una vegada que els èxits del setge als grans defraudadors ja no poden ser els mateixos davant la caiguda de l’activitat i la caiguda del sector immobiliari , l’Agència Tributària ( AEAT ) intenta sostenir la recaptació de la lluita contra el frau ficant-se en les cases , col·legis i celebracions del ciutadà .

El 2012 , el combat contra el frau global reunir 11.500 milions d’euros, un 10% més que l’any anterior , però el juny passat havia recaptat 6.000 milions , el que no sembla augurar un creixement similar en aquest exercici . És el que l’AEAT denomina pla de visites d’inspecció , que el 2012 va ascendir a 20.446 actuacions presencials davant 11.964 el 2011 i que aquest any i el que ve pot incrementar-se a un ritme similar . L’objectiu és també desincentivar el frau i fomentar el compliment voluntari . Amb aquesta finalitat , l’Agència cursets als agents tributaris sobre com dirigir la investigació per crear la major publicitat sobre la mateixa , amplificar les seves actuacions i fomentar el compliment del contribuent en entredit i el dels testimonis , familiars i veïns que també són informats i alertats .

A partir d’aquí , es pretén que es produeixi un efecte boca a boca . A més , Hisenda es dirigeix ​​a cònjuges , pares i veïns per obtenir més informació sobre les empreses que van contractar : restaurants , càtering , companyies de transport i limusines , fusteries , floristeries , modistes i cases de moda que lloguen vestits , fotògrafs , orquestres , organitzadors de esdeveniments, joieries , perruqueries , maquilladors , etc .

Font
Diari Expansión