Mesures excepcionals pel Coronavirus

Fins aquest moment, la nostra activitat econòmica la podem xifrar dins la normalitat, amb molt petites excepcions. Però els esdeveniments es succeeixen molt ràpidament, i estem observant com s’estan prenent mesures en molts entorns, cada vegada més pròxims, que comporten conseqüències dràstiques al nostre sector.

Us trameten consells per reduir les possibilitats de contagi, entre clients i treballadors als nostres establiments, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

Si observeu que entre els vostres clients i/o treballadors n’hi ha que tenen els següents símptomes; tos, dificultat respiratòria i febre, recomaneu que truquin al 112. En el cas de treballadors feu el seguiment efectiu.

Us recomanem que:

    • Us renteu les mans amb més freqüència, i segons el mètode correcte que us adjuntem més avall. Preocupeu-vos que els vostres treballadors també ho facin.
    • Garantiu l’existència de sabó o de productes desinfectants, com a centre de treball i establiment públic.
    • Ventileu els locals amb més freqüència.

Adjuntem recomanacions de l’OMS, per establir més mesures

https://www.who.int/csr/resources/publications/swineflu/masks_community/es/

Com rentar-se les mans acuradament

https://www.who.int/csr/resources/publications/swineflu/gpsc_5may_How_To_HandWash_Poster_es.pdf

Esteu en tot moment al cas de les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Recomanacions de la GENCAT salut

Entorn laboral

En cas de disminució important de l’activitat per aquest motiu:

Els contractes d’obra o servei, de la temporada d’hivern, es podrà considerar finalització de temporada.
La resta de contractes, fer expedients de regulació d’ocupació, totals o parcials i poder suspendre els contractes afectats (pendent de modificació normativa)

  • En cas que un treballador estigui infectat pel virus: Baixa per malaltia comuna.
  • Si l´ha adquirit al centre de treball: Accident laboral.
  • En el cas d’estar afectat per una situació de quarantena, amb certificació mèdica, Baixa per malaltia comuna.

S’estan fent propostes des de les patronals, perquè es pugui incloure la figura de la suspensió laboral, dins les possibilitats de sortida al motiu de força major, als expedients laborals d’ocupació, i també que estigui exempt de cotització. Actualment sols es preveu l’extinció del contracte, i no la suspensió. En quant tinguem novetats us ho farem saber.

En cas d’anul·lació de reserves

En cas d’hotels, us adjuntem les recomanacions de la Cehat i la nota complementària

En cas de restaurants, depèn de les condicions de reserva que tingueu publicades. Si no teniu condicions publicades respecte a l’anul·lació de les reserves, atesa la causa major, acceptar l’anul·lació.

Amb caràcter general us recomanem, estar pendents i seguir les recomanacions de les autoritats sanitaries, prudència i aplicar el sentit comú.

En aquest moment, són les instruccions i mesures que tenim. Com podem observar, els esdeveniments avancen molt ràpidament. Estarem amatents, i us mantindrem informats pel que fa a les mesures que haurem d’anar prenent com empresaris, dels vostres establiments, dels treballadors i dels clients.

Informació i instruccions bàsiques de prevenció pel Coronavirus