Més problemes legals per Airbnb

Ha estat una setmana de clars i foscos per a la companyia que ha revolucionat l’allotjament a internet. Després d’haver aconseguit una inversió de 450 milions de dòlars a principi de la setmana, un conflicte legal iniciat pel fiscal de Nova York Eric Schneiderman ha posat en dubte la regularitat de l’oferta de la companyia en la gran poma.

Segons el fiscal , rellogar un immoble durant menys de 30 dies i que no és habitatge habitual és il·legal a Nova York. En el cas de Airbnb , al voltant de el 64% de la seva oferta en aquesta ciutat es cenyeix a apartaments complets, i no a un espai compartit, com la llei sembla indicar.

En qualsevol cas, la reacció de la startup ha estat contundent , en afirmar en boca de David Hantman, Head of Global Public Policy de la companyia , que “està clar que el fiscal vol combatre la innovació i atacar la gent corrent, de manera que no serà fàcil defensar si no estem units “.

Per la seva banda, la fiscalia s’ha defensat assegurant que “Schneiderman ha treballat anteriorment amb companyies tecnològiques com Facebook o Yelp per eliminar qualsevol activitat il·legal de les seves pàgines. És decebedor que Airbnb hagi pres un camí diferent i tracti de distreure l’atenció del problema i evadir la llei”.

En qualsevol cas, la companyia ha afirmat haver començat un procés d’autoregulació per a la gestió d’impostos que podria suposar uns ingressos d’uns 20 milions d’euros a l’ any per al govern local.

Sobre la problemàtica d’Airbnb i el seu model de negoci, Ramon Estalella, secretari general de CEHAT, va comentar per TecnoHotel que ” el fenomen Airbnb no és una amenaça per al sector , més aviat una tendència . Però és una tendència perillosa , ja que aquest tipus de lloguers suposa el focus d’economia submergida més important al nostre país , amb milions d’estades no tributades. És cert que les plataformes són legals, però moltes persones tenen donats d’alta 30 apartaments i no hi ha registre que les persones que s’ocupin de la seva neteja i el seu manteniment , per exemple , estiguin donades d’ alta a cap empresa . És un perjudici per a l’agència pública i per a l’activitat turística en general . Un segon problema és la manca de garantia per als consumidors, ja que ningú garanteix el servei i cada vegada es produeixen més casos d’estafes sense possibilitat de reclamació. Finalment, s’està produint un perjudici a moltes comunitats de veïns que no estan preparades per al constant tràfec de persones que entren i surten, amb els problemes de seguretat que això pot comportar ».

Font: inc.com, Tecnohotel

Article Relacionat
El lloguer de pisos per dies, s’ha posat de moda