Més de 400 hostalers lleidatans han participat a la concentració SOS Hostaleria

La plaça Sant Joan de Lleida ha acollit aquest matí a més de 400 hostalers de Lleida i província que han mostrat el seu rebuig davant l’extrema situació econòmica de les seves empreses originada amb la crisi sanitària del COVID-19.

Empresaris, autònoms, treballadors i proveïdors han reclamat, mantenint totes les mesures de distanciament i seguretat, la màxima col·laboració entre institucions i administracions perquè siguin el més efectius possible amb les accions a emprendre contra el virus i actuïn de forma més contundent, ràpida i precisa.

En el decurs de la concentració s’ha llegit un manifest per part del President d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau. Així mateix, ha intervingut el Secretari Gral. de Pimec, Antoni Cañete, que ha denunciat la situació actual de l’hostaleria lleidatana que ha estat abocada al tancament dels seus establiments amb les repercussions tan desastroses que els hi representa.

Els hostalers lleidatans, desprès d’una setmana tancats, no tenen concretats cap ajut. Demanen, tal i com consta al manifest, prioritàriament reactivar els ERTO amb les condicions inicials i reactivar les ajudes als autònoms del març. A més, un seguit de mesures per tal de preservar el teixit empresarial de Lleida i replantejar la proposta sanitària per veure com poder compatibilitzar la lluita contra la infecció amb la vida econòmica.