Marta Buchaca, filla del Càmping Buchaca de Castellbó, campiona del món d’Eternal Running

Marta Buchaca, filla de Joan Buchaca Solé, soci i propietari del Càmping Buchaca de Castellbó s’ha proclamat aquesta setmana passada campiona del món d’Eternal Running.

La nova campiona del Circuit Mundial d’Eternal Running és de l’Alt Urgell. Marta Buchaca ha obtingut aquest cap de setmana passat el títol internacional, gràcies als bons resultats assolits en les diferents proves de la competició.

La competició d’Eternal Running inclou proves de resistència pròpies de l’entrenament militar com ara el pas per bales de palla, basses plenes de fang, murs i trams amb filats.

La proliferació de proves esportives en entorns naturals diferents, en un moment en que el running s’ha tornat a posar de moda ha posat de manifest que l’aprofitament dels espais característics de cada territori poden ser un reclam per visitants d’arreu.

Actualment els calendaris de competicions estan plens de proves de tot tipus en entorns naturals exigents i diferenciats; l’Alt Urgell conta amb uns dels territoris més extensos de boscos i muntanyes de Catalunya i això ha sigut aprofitat per organitzar esdeveniments d’aquestes característiques.

El fet de disposar d’una figura d’abast mundial com es tracta de Kilian Jornet, ( crescut al Refugi del Cap del Rec, Cerdanya) i en aquesta ocasió Marta Buchaca són referents que conviden a molts amants d’aquests exigents esports a visitar els mateixos llocs on han crescut i entrenen, per tal de compartir les sensacions.

Des d’aquí volem felicitar a Marta Buchaca i al seu pare, Joan Buchaca, pels esforços realitzats que els han portat a aconseguir èxits tant esportius com en el sector hostaler.

Felicitats!