Lleida ciutat comercial

El comerç està patint una transformació sense precedents, amb la digitalització i l’automatització, Lleida no se n’escapa. A més és evident que Lleida ha perdut cert atractiu comercial deixant perdre oportunitats d’implantació de propostes que se n’han anat a altres ciutats.

Aquest és el present, però quin ha de ser el futur del nostre model comercial? No existeix una única teoria, el que si està més clar, és que Lleida pot tenir moltes oportunitats, i per transformar-les amb realitats, hem de ser capaços de llegir el que està succeint i interpretar el que el nostre client necessitarà.

Avui tot va entorn de les sensacions, especialment si volem decidir on passem el nostre temps lliure i o volem fer les nostres compres, i les sensacions es generen amb experiències. Lògicament si volem tenir més clients hem de ser capaços de generar experiències positives.

Lleida és una ciutat petita, amb unes dimensions perfectes per fer-la a peu, a mòduls de parc temàtic comercial a cel obert, es tracta d’oferir el que el client necessita, a un preu competitiu, envoltat d’altres serveis, com la gastronomia, el pàrquing, mobilitat, …. i que tot plegat comporti una experiència agradable.

Hem de ser capaços de dissenyar el nostre model, basat en l’autenticitat, proximitat, sostenibilitat, i que generi experiències positives a clients amb la finalitat que vulguin repetir.

Aquests últims anys s’ha anat forjant un model, que potser encara no està del tot definit ni consensuat, però que ha ajudat molt a madurar en aquesta línia.

Aquesta setmana, la nostra entitat, juntament amb la Cambra de Comerç i Pimec Comerç, hem presentat unes al·legacions a l’Ajuntament de Lleida, en relació a l’actuació urbanística de Torres Salses, ( previsió d’un centre comercial de mitjanes superfícies). La nostra intenció, tal com expliquen en el document que vàrem presentar a la Cambra i que adjuntem, és treballar conjuntament per definir aquest model de ciutat.

Article relacionat
Els comerciants acorden fer un front comú per presentar al·legacions a Torre Salses
Lleida, el model de ciutat comercial a debat