L’Hostaleria de Lleida ha estat al 8è Congrés Mundial de Turisme de Muntanya a Andorra

Aquesta setmana s’ha organitzat a Andorra el 8è Congrés Mundial de Turisme de Muntanya. Aquest any s’ha donat una vesant més complerta i de tot l’any, ja que fins ara estava molt encarat a l’hivern, i la neu.

Hem de felicitar sincerament al Govern Andorrà, aquest congrés és una fita més de les que va consolidant el projecte de turisme d’andorra com el més important de tot el pirineu i una referència mundial del turisme de muntanya.

Amb el seu hàbil Ministre de turisme, Sr. Francesc Camp, l’aliança amb la OMT, i el Sr. Peter Keller, han proposat un complert programa on s’ha pogut escoltar l’opinió de les millors referències mundials de turisme de muntanya amb el gran repte de la desestacionalització d’aquestes zones.

S’ha parlat de definir límits per cercar l’equilibri a la massificació, de conservar i posar en valor les tradicions del nostre entorn, d’aprofitar les constants innovacions en tecnologia al nostre favor, de treballar el marketing, de la demanda creixent que té el nostre producte, ….. s’ha parlat de futur, de present immediat i de que estant fent els líders per afrontar-lo.

Des de Lleida, els pocs que hi érem, ens hem mirat amb sana enveja un país que te projecte i està treballant per assolir-lo, amb resultats positius, i més reptes de present, quant nosaltres tenim la sensació que no tenim projecte i les nostres xifres son negatives.

Els grans absents al congrés els Catalans i especialment els més propers els Lleidatans. Quatre institucions de Lleida: l’IDAPA, el Consell i Ajuntament de l’Alt Urgell, el Conselh d’ Aran i l’Ajuntament de Lleida i comptats amb els dits d’una ma els empresaris assistens. Tot una llàstima, segurament aquí ja ho sabem tot de turisme de muntanya.

Potser seria hora d’assentar els bases per establir una aliança per posicionar el Pirineu com una destinació mundial, en lloc de fer la guerra cada un pel seu costat, tot i que uns amb més eficàcia que uns altres.