L’estat espanyol continua oblidant a Lleida als seus pressupostos.

Als pressupostos pel proper any, no tenim cap partida important per cap projecte de calat que situa al nostre territori amb igualtat de condicions que els nostres veïns ( Osca i Barcelona ). No es contempla cap accés rapit al Pirineu ni la millora de l’Eix Pirinenc. Sols petites partides, i la connexió del tram actual ( Alguaire-Alfarras ) a l’autovia .

Com sabeu fa dos anys es va iniciar una campanya de visites a tots els partits en la posàvem en relleu el greuge que suposa pel nostre territori aquest abandonament sistemàtic, i especialment si ho comparem amb les inversions que s’ha fet a Osca o a Barcelona i Girona a la part de muntanya en els últims anys.

SituacioCarreteresCatalunya

Mapa d’infrastructures del nord-est Espanyol

Degut als períodes que estava tancat el port de la Bonaigua per neu, es va reivindicar la construcció del túnel de la Bonaigua. A manca de cap intenció de pensar amb cap obra important, el govern de la Generalitat, titular de la via, es va comprometre a instal·lar paraallaus, per atenuar el risc d’allaus al port, que es un dels principals motius del perllongament del tancament, i aquesta mateixa setmana s’ha anunciat que s’havien finalitat l’instal·lació. Hem de recordar que la temporada passada van quedar bona part dels paraallaus sense poder instal·lar per que la neu va fer acte de presencia una mica més aviat del previst.

Ara haurem de veure si són efectius.

En un altre ordre, dins les infraestructures, la Generalitat ha posat en marxa a Lleida aquest abril, el tram d’autovia C-13 de Vilanova de la Barca a Térmens, 5 km. Amb una inversió de 50 M€. És la primera fase de l’autovia Lleida-Balaguer, que un dia o altre podria arribar fins a la Seu. Ens hem de felicitar per l’inici d’aquesta obra, amb la situació que estem, esperem que es pugui finalitzar el més aviat possible, amb trams més generosos que l’actual i no es faci una obra eterna.