Les Jornades Gastronòmiques de l’Alt Urgell s’obren amb un sopar inaugural

Les Jornades Gastronòmiques de l’Alt Urgell es van encetar aquest divendres, dia 11, a les 9 del vespre, amb un sopar inaugural a l’Hotel El Castell de Ciutat.

En aquest sopar es va oferir als comensals un bufet gastronòmic de 12 plats, entre primers i segons, i unes postres, que van presentar els seus creadors. Des de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell s’afirma que aquest sopar “és la millor oportunitat per compartir la vetllada entre cuiners, productors i clients en un entorn festiu”.

Sopar inaugural jornades gastronomiques alt urgell 2014 600px

Per assistir al sopar, obert a tothom, calia adquirir un tiquet de 40 euros per persona a les oficines de Turisme o a l’oficina de la mateixa Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell. L’assistència va ser d’un centenar de persones amb personalitats, premsa, productors, restauradors i públic general.
La vetllada va ser amenitzada per música popular i tradicional i tancada amb la realització del GinFer, el gintònic del Pirineu.

Menús gastronòmics per a tothom

Els 17 establiments participants a les jornades, entre els quals hi ha un restaurant convidat d’Andorra, ofereixen entre l’12 i el 27 d’abril un menú gastronòmic diferent i amb personalitat pròpia. Té un preu que oscil·larà entre els 15 i els 45 euros, depenent de l’establiment. A més a més, alguns establiments també oferiran una tapa o un aperitiu per a l’ocasió, al preu de 2,5 euros cadascuna.

Les Jornades Gastronòmiques suposen el retorn d’un esdeveniment torna a veure la llum plenament renovat després de vuit anys de pausa.Els productes de proximitat són la base del nou format. Gràcies a la col·laboració amb Gustum, els 17 establiments participants treballen els plats dels seus menús amb productors locals.