Les fleques i el comerç amb degustació es regiran a partir d’ara segons el conveni colectiu d’hostaleria de la província de Lleida

Fleques, forns i pastisseries amb degustació de Lleida han d’aplicar a partir d’ara el conveni col·lectiu provincial de la Federació d’Hostaleria de Lleida. Recordem que el Gremi de Flequers de Lleida i el de Catalunya van interposar una demanda contra l’Associació d’Empresaris d’ Hostaleria de Lleida i la UGT, aleshores signants del conveni laboral d’hostaleria a Lleida vigent, per acordar que l’àmbit funcional inclou el comerç amb degustació, atès que la degustació és, a la pràctica, la mateixa activitat que la restauració .

La Federació hostalera confía que amb aquesta nova regulació s’elimini el desequilibri actual

El Jutjat Social de Lleida ha desestimat la demanda dels flequers i el TSJ Catalunya ha tornat a desestimar-los el recurs. Des d’HOSTALERIA DE LLEIDA es vol deixar palès que totes les sentències ens han estat favorables i han confirmat la nostra posició. D’aquesta manera el conveni col·lectiu d’hostaleria i restauració en surt reforçat. La sentència dictada per la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya , ja és ferma i afecta de forma immediata a l’activitat de degustació que fan les fleques i el comerç que, actualment, no apliquen el conveni d’hostaleria. Recordem que hi ha diferencies de més del 30 % de costos salarials, entre els dos convenis, essent més alt el d’Hostaleria.

La Federació d’ Hosteleria de Lleida confia que la regulació del conveni aconseguirà eliminar el desequilibri actual i posicionarà el mercat en igualtat de condicions.