L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell dóna suport a que la Catedral de la Seu opti a ser Patrimoni Mundial de la UNESCO

El passat dimecres 18 de juny es va celebrar una taula rodona per plantejar la possibilitat que la Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell presenti candidatura a ser Patrimoni de la UNESCO.

Miquel Àngel Sánchez, President de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell va donar el suport que pugui oferir l’Hostaleria de l’Alt Urgell per tirar endavant la candidatura.

El procés perquè la Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell opti a ser Patrimoni Mundial requeriria un termini de com a mínim 5 anys. Així ho ha explicat aquest dimecres la professora universitària i directora de diferents candidatures catalanes, Carme Polo.

Els criteris per demanar la candidatura radiquen en que es podrien definir aspectes únics i rellevants del monument que farien possible elaborar un dossier per optar-hi . En aquest sentit, els principals actius advoquen per la singularitat que la Catedral és totalment romànica i que està ubicada en un centre històric medieval de primer ordre.

Catedral Santa Maria Seu Urgell

Dinamització turística i de l’ocupació

Cal tenir en compte que la proclamació suposa un premi Nobel a la conservació, posar al món el nostre patrimoni i fomentar el turisme cultural, amb els beneficis que això reporta.
Es creu que la Catedral de la Seu d’Urgell, l’única romànica a Catalunya, té les qualitats i els requeriments necessaris per ser en aquesta prestigiosa llista. També indica que si a més a més, si aquest reconeixement arribés a ser una realitat en el futur, el centre històric i la ciutat es convertirien en un atractiu de reconeixement internacional, cosa que suposaria un impuls decisiu per a la reactivació del turisme i l’ocupació”.

Monuments catalans que són Patrimoni de la Humanitat

Actualment Catalunya té vuit monuments i tradicions amb la qualificació de Patrimoni de la Humanitat. Són el conjunt d’edificis d’Antoni Gaudí, el Monestir de Poblet, el Palau de la Música i l’Hospital de San Pau; part de l’Art Rupestre Mediterrani, el conjunt arqueològic de Tarraco, les esglésies romàniques de la Vall de Boí, la Patum de Berga i els castellers. En tràmit hi ha la portalada de Ripoll, el Turó de la Seu Vella i el Priorat. En llista també hi ha Empúries.