L’Alt Urgell, destí de marxa nòrdica es promociona a Barcelona amb la Convenció Anual de l’INWA

L’Alt Urgell i la Seu d’Urgell és el punt d’entrada al nostre país de la metodologia i l’ensenyança de la tècnica del Nordic Walking de la INWA (International Nordic Walking Federation). Activitat apta per a tots els públics, es fonamenta en tres principis bàsics: la tècnica correcta de caminar, una postura correcta, i l’ús correcte dels bastons, dissenyats específicament per a aquesta disciplina.

A l’any 2005 es marquen els primers itineraris de Marxa Nòrdica a la comarca i a poc a poc, la marxa nòrdica es va consolidant com una activitat vinculada a l’Alt Urgell on hi ha quedat fortament arrelada.

Seguint les directrius de la INWA treballem les possibilitats del Nordic Walking en els seus àmbits de salut, fitness i esport, amb l’objectiu de promocionar la marxa nòrdica, també com a producte i recurs turístic de dinamització d’aquests espais pirinencs.

NordicWalking600px

L’entorn és únic per la seva naturalesa i paisatges, just al cor dels Pirineus, totes les sortides que es poden realitzar tenen l’al.licient de sorprendre en visitar paratges de gran bellesa, com per exemple la Serra del Cadí, boscos com els de Sant Joan de l’Erm, o increïbles valls com la de Bescaran

Convenció Anual de l’INWA

Aquesta setmana, la ciutat de Barcelona es convertirà en la capital mundial de la marxa nòrdica, esport que té a la Seu d’Urgell un dels seus nuclis principals d’activitat. La capital catalana acull la Convenció Anual de la INWA -International Nordic Walking Federation-, que se celebrarà del 19 al 21 de setembre. Aquesta entitat és la principal organització mundial de marxa nòrdica, fundada l’any 2000 a Finlàndia, i integra associacions de 22 països.

La Convenció està organitzada per INWA, Nordic Walking Catalunya, INWA-Spain i l’INEFC-Barcelona. Les activitats ja han començat aquest dilluns amb la posada en marxa d’un curs de monitor, amb participants de Nova Zelanda, la Xina i l’India.

Dijous, a la Sala d’Honor de l’INEFC-Barcelona, se celebrarà l’assemblea anual de la INWA, on es preveu la participació de representants d’organitzacions de 15 països. Divendres i dissabte són els dies forts, amb la inauguració de la Convenció, a càrrec d’Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport de la Generalitat, i d’Aki Karihtala, president de la INWA. Hi haurà nou conferències durant divendres i tres tallers pràctics dissabte.

Diumenge es durà a terme la primera Caminada de Marxa Nòrdica de la Mercè, que posarà el punt i final a la Convenció amb una caminada per Collserola.

Per primera vegada, la Convenció de l’INWA s’obre a la ciutat que l’acull i als practicants de marxa nòrdica, no només als tècnics i coachs de la INWA. Es preveu la participació de diversos països com Japó, Xina, Austràlia, Nova Zelanda, India, Itàlia, Holanda, Letònia, França, Gran Bretanya, com també de Catalunya, Euskadi, i Astúries.

El Nordic Walking

El Nordic Walking, o marxa nòrdica, consisteix en caminar amb uns pals especialment dissenyats per al desenvolupament d’ aquesta activitat física, en la qual també es pot córrer, saltar, i fer diferents exercicis amb els pals. Ens ofereix una manera senzilla, natural, i molt eficaç, de millorar la pròpia condició física, i de tonificar la musculatura, independentment de l’ edat, el sexe i la preparació física.

El congrés vol estendre la pràctica del ‘nordic walking’ amb tallers, caminades i conferències

Si s’utilitza correctament la tècnica, el Nordic Walking treballa sobre el 90% de la musculatura corporal, sense carregar de forma excessiva les articulacions, amb tots els beneficis que representa per a completar un bon entrenament.

La INWA distingeix tres nivells de Nordic Walking: el nivell salut, el nivell fitness, i el nivell esportiu -cada persona troba el seu nivell de pràctica i els seus exercicis d’ acord amb la seva pròpia condició física i interessos-. De la caminada terapèutica a un bon entrenament aeròbic, fins als exercicis específics pels atletes.