L’Ajuntament i Hostaleria de Lleida posen en marxa la campanya “Gaudeix de les terrasses amb responsabilitat”

Com estan canviant els hàbits dels nostres clients. En el us de les terrasses amb concret, estem tenint una demanda molt important, que es va originar amb el canvi de la llei del tabac.

Producte d’aquest ús més intensiu de les terrasses, i més, en zones on tradicionalment no hi eren, s’aprecia un augment de les tensions amb els veïns, per les molèsties que s’ocasiona. En general relacionat amb el soroll, originat per les converses dels mateixos clients, en horari nocturn.

Tot i que el nostre país te la cultura de la gresca al seu ADN, ens manca, en algunes ocasions, practicar-la amb responsabilitat. Aplicant el principi de solidaritat que diu , la nostra diversió s’acaba quant comencem a molestar a un altre, pensem que podem gaudir molt més. Així evitaríem un excés de regulació administrativa, que acaba sent ineficaç i que sempre acaben pagant justos per pecadors.

Per aplicar aquest principi, ho hem de transmetre, hem de fer-ho públic, i a més hem d’intentar guanyar més clients.

Amb aquesta finalitat hem iniciat la campanya que avui us presentem amb l’Ajuntament de Lleida, per intentar conscienciar de l’importància del respecte al pròxim especialment en la matèria que ens ocupa, en aquest cas les terrasses.

També és important el concepte que, en horari nocturn, al carrer hem d’extremar les precaucions. En aquest horari, el soroll ambiental es redueix molt, i el que generem nosaltres amb una conversa, per exemple, que en horari diürn no molesta, en l’horari nocturn, pot fer-se sentir en els pisos de tots els blocs de diversos números del carrer, als dos costats . Per la nit hem de ser més curosos amb el soroll.

Amb aquesta campanya, volem, juntament amb l’Ajuntament, oferir-vos un eina per continuar la vostra activitat amb més garantia, mostrant tot el vostre respecte pels vostres veïns, i oferint als vostres clients la possibilitat de poder continuar gaudint de la terrassa sense molestar.

Aquesta eina ens pot servir per gestionar millor els conflictes que puguem tenir en algun moment, i per oferir una imatge positiva a la societat . Aquesta és la voluntat.

Tot i que nosaltres, els empresaris, no som els causants de les molèsties, el focus del conflicte es situa al nostre establiment. Com a hostalers som els principals interessats en que aquesta mesura funcioni, de lo contrari, ja ens podem esperar més limitacions d’ horaris en horari nocturn.

Si teniu alguna proposta millor a l’entorn d’aquesta campanya o de com gestionar aquest problema, ja sabeu, ens ho feu arribar.

La campanya consistirà en la difusió en diversos mitjans de comunicació i a les pròpies terrasses amb rètols i fulletons, que es distribuiran en els propers dies.

Per tant us demanem que us adheriu a la campanya fent la difusió a la terrassa dels flyers i penjant el pòster, que us farem arribar en els propers dies.

Document Relacionat
Flyer Campanya

 

RespectaelDescansdelsVeins600px

Canvis administratius de les  terrasses per l’Ajuntament de Lleida

Sols recordar-vos que fa dos anys s’ha canviat la concepció de l’autorització administrativa per la terrassa. Ara no cal demanar cada any l’autorització. És sol•licita la primera vegada i a partir d’aquí es figura amb un padró de vetlladors. Si tenim modificacions a la terrassa, s’ha de comunicar a l’ajuntament, de lo contrari ens cobraran la taxa corresponent als elements que tenim declarats al padró.

Es important que si l’any proper no voleu treure terrassa o voleu fer modificacions que afectin a les taxes que pagueu, ho feu abans del gener.

Si feu modificacions que comportin pagar menys taxa, fer-ho constar abans del 31 de desembre. Si feu modificacions que comportin pagar més taxa, heu de demanar autorització i pagar-la abans de treure els elements. Per evitar ensurts amb inspecció o denuncies. No dubteu amb trucar-nos per esvair qualsevol dubte.

També s’han fitxat dos terminis de pagament, al 5 de juny i al 6 d’octubre. Sempre en base a la configuració de terrassa que figura al padró de vetlladors, al 1 de gener.

Dir-vos que si teniu problemes, o voleu fer alguna proposta de regulació que penseu sigui més escaient estem a la vostra disposició, per ajudar-vos o per analitzar-la .