La Val d’Aran entre les 15 finalistes dels National Geographic World Legacy Awards que s’han presentat a Singapur

La Val d’Aran és finalista d’un dels National Geographic World Legacy Awards que es donaran a conèixer durant la fira ITB de Berlín en el mes de març de 2015.

El territori aranès ha estat designat a Singapur com un dels tres finalistes en la categoria Destination Leadership,juntament amb Aruba Tourism Authority (Aruba) i Delaware North Yosemite (Estats Units). En total s’han escollit 15 finalistes d’un total de 150 candidats, donat que ofereix més valor a la candidatura de la Val d’Aran.

Aquesta categoria premia a la destinació capdavantera que demostra l’aplicació de les millors pràctiques en la protecció de l’herència natural i cultural, i que educa als visitants sota els principis de sostenibilitat.

La certificació Biosphere Destination atorgada per la UNESCO reconeix la sostenibilitat del turisme que es desenvolupa en la Val d’Aran, i que li atorga més qualitat a la destinació turística, que ha estat el primer d’alta muntanya a aconseguir aquest reconeixement.

National Geographic ha fundat més d’11.000 recerques, projectes d’exploració i conservació, i els seus programes d’educació promouen els coneixements geogràfics.

Des del Gremi d’Ostalaria dera Val d’Aran es valora molt positivament aquest premi en tant que reforça la idea que La Val d’Aran aposta per un turisme de qualitat, respectuós amb el medi i la cultura aranesa.