La Universitat de Lleida es posa al servei del turime potenciant estudis sobre el sector

El President de la Federació d’Hostaleria Juan Antonio Serrano s’ha reunit amb el Rector de l’UdL, Roberto Fernandez i el Vicerector de docència Francisco García.

La Universitat de Lleida vol iniciar d’una forma decidida, una aposta per posar-se al servei d’un sector com el nostre que representa un percentatge cada vegada més important del PIB a la nostra demarcació.

Fins ara l’UdL havia estat d’esquena al turisme, ara, amb una directriu decidida se’ns ha explicat una estratègia que passa per potenciar els estudis del nostre sector, com a reflex d’una realitat socioeconòmica del nostre entorn, i per apostar decididament pels tres eixos vertebradors del nostre territori, l’agroalimentari i el turisme, a més de continuar apostant per uns estudis consolidats de medicina.

De les especialitats mencionades la menys desenvolupada és el turisme, està molt incipient, l’any proper es finalitzarà la primera promoció, i manca un gran recorregut, però es vol donar un gran contingut en aquesta especialitat amb l’objectiu d’arribar a ser reconeguts com ho estant les altres especialitats mencionades.

Pel nostre sector es una magnifica noticia, a més de l’abastiment de professionals, servei clàssic de l’universitat, l’ambiciós projecte que avui se’ns ha explicat comporta un conjunt de sinergies que si ho sabem aprofitar tots plegats, pot comportar un autèntic revulsiu per Lleida, existint un abans i un desprès al nostre territori, i aprofitant estructures que ja existeixen.

En breu com a primer pas es farà una presentació d’un estudi del comportament del turisme a Lleida.