La sidra aranesa d’Arantast present a la fira “CiderWorld” de Frankfurt

La sidra elaborada a la Val d’Aran per Arantast ha participat enguany al Cider World Award dins de la fira CiderWorld que s’ha celebrat a Frankfurt, Alemanya, que és considerada la fira més important del sector a nivell mundial. Enguany a la fira hi han estat presents a més de l’aranesa, 163 sidres procedents de mes que 20 països, entre els quals Anglaterra, Japó, França, Espanya, Noruega, U.S.A, Irlanda, Itàlia i Txèquia.

Arantast funciona des de l’any 2008 dedicada parcialment a la revaloració d’arbres fruiters a la Val d’Aran amb més d’un centenar de joves pomeres, pereres i pruneres empeltades amb varietats antigues o tradicionals. Antigament, especialment al Baish Aran, van haver-hi importants plantacions de fruiters. A la població de Les s’elaborava amb una gran premsa, suc de poma que després es transformava en sidra. Actualment Arantast recullen les pomes dels arbres sense cap mena de tractament, per elaborar suc, sidra, vinagre, vinagres de sidra macerats i mostassa.

Per obtenir la sidra han fet una selecció entre el ric patrimoni de varietats locals de poma de la Val d’Aran i comarques pirinenques veïnes.

La mostassa d’Arantast elaborada a partir de grans de mostassa de cultiu ecològic, es pot trobar entre d’altres al restaurant “Rasoterra”, considerat com el millor restaurant vegetaria de Barcelona i d’Espanya que elabora el “Tartar d´algues, pickles i mill fermentat amb mostassa de la Val d´Aran”.

Finalment la sidra d’Arantast que forma part dels productes de la “Marca de Garantia de la Val d’Aran”, també és protagonista de la revista “Cuina”, que en l’edició del mes de juny ofereix un ampli reportatge sobre les sidres elaborades a Catalunya.