La Seu d’Urgell s’erigeix com a destí esportiu allotjant curses de muntanya

La Seu d’Urgell s’erigeix com a destí esportiu allotjant curses de muntanya. L’esdeveniment esportiu es va celebrar i compta amb un total de 7 circuits de diverses distàncies i per a diferents edats. També va incloure una passejada popular de 5 quilòmetres

Els propers 17 i 18 de maig es celebraran a La Seu d’Urgell la VII edició de l’Escanyabocs, l’esdeveniment d’esports de muntanya i outdoor de La Seu d’Urgell.

Desprès de 6 edicions l’Escanyabocs és l’esdeveniment outdoor i d’aventura més important que es celebra a la comarca de l’Alt Urgell. Per la seva situació geogràfica i les possibilitats que ofereix la comarca La Seu d’Urgell s’està erigint com a destí especialitzat en curses de muntanya i esportives.

L’Escanyabocs en la present edició presenta algunes variacions respecte les anteriors com són:

• Una nova cursa de muntanya. Després de sis edicions dins de l’Escanyabocs, la Vertical de Sant Quiri s’ha fet gran i ja camina sola i integrada en el Circuit Fer.
• Enguany, a l’Escanyabocs es proposa una cursa de muntanya circular, amb dos circuits de 10km i 20km, amb sortida i arribada a la Seu d’Urgell i portarà a descubrir camins i corriols.
• Es renova el raid d’aventura, que es farà dissabte a la tarda, i que inclourà alguna disciplina nova.
• Torna l’orientació urbana i nocturna, una de les proves amb més acollida recupera la seva nocturnitat.
• Es manté la Pedalada amb btt, amb dos circuits, i la Marxa Nòrdica el diumenge al matí.
• I per després de l’orientació, s’està preparant una festa per dissabte a la nit a la Zona Esportiva per a tots els participants i acompanyants.

 triraid1600px

CURSA SOLIDÀRIA DREAMRUNNERS

Dins del marc de les activitats esportives cal destacar que fa 15 dies es va celebrar la cursa solidària DREAM RUNNERS. Aquest esdeveniment esportiu, que compta amb el suport de l’Ajuntament urgellenc i la col·laboració d’associacions i entitats de la ciutat, inclou set proves amb diverses distàncies i per a diferents edats, a més d’una passejada popular.

La recaptació es destina íntegrament a dues causes solidàries. D’una banda, al projecte de salut materno-infantil promogut per la Fundació IPI-COOP a Etiòpia. D’altra banda, a un projecte de solidaritat a la Seu d’Urgell que determinarà el Consell Municipal de Solidaritat.

Esdeveniments d’aquestes característiques contribueixen a potenciar les activitats i la dinàmica comercial de la Seu en aquesta franja horària dels dissabtes.

Tots els circuits van tenir l’inici i l’arribada al passeig de Joan Brudieu i van recòrrer el centre històric.

triraid2 600px

El projecte solidari

El projecte de salut materno-infantil a la regió de North Wollo (Etiòpia) consisteix en la construcció i equipament d’una nova maternitat en l’hospital general de la capital de la província, Woldiya, juntament amb la d’una casa temporal d’acollida per a les futures mares en l’últim període de gestació.

S’inclou la formació i capacitació de personal local, així com la conscienciació i el treball de camp amb les comunitats rurals sobre els riscs d’un part sense assistència sanitària. Per garantir la seva sostenibilitat futura, el projecte s’integrarà en el sistema de salut de l’administració etíop, el qual és un dels partners del mateix, juntament amb UNICEF.

Més curses

Al voltant d’aquest projecte s’organitzen altres curses al nostre país: a l’Albagès (06-04-2014), Les Franqueses (27-04-2014), Puigcerdà (15-08-2014), Manresa (30-08-2014), Tona (21-09-2014); Mollet del Vallès (05-10-2014) i Mataró (16-11-2014).

El Circuit de curses Dream Runners 2014 està vinculat a una lliga pròpia que acumula punts pels primers 100 classificats de cada cursa de 10 quilòmetres, amb premis finals per als 10 primers (categoria masculina i femenina).

Iniciativa social

Dream Runners és una iniciativa social i, per tant, sense ànim de lucre, que neix en el sí de la fundació IPI-COOPERACIÓ, una ONG creada l’any 2000, que treballa a diversos països africans, molt focalitzada en la infància i en el àmbits de la salut i l’educació. Tots els membres i impulsors de Dream Runners són voluntaris i no cobren cap remuneració.