La Seu d’Urgell i Andorra seran la capital del bàsquet

Del 22 al 28 de maig de 2016, tant la Seu d’Urgell com Andorra han sigut escollides com a Seu pel Campionat d’Espanya de Bàsquet Cadet.

Tal com va passar en el present any 2015, la candidatura cooperada entre la Seu d’Urgell i Andorra ha sigut la millor valorada entre tota la resta per la Federación Española de Baloncesto degut a l’èxit de participació i organització que va tenir el Campionat d’enguany.

Les entitats organitzadores de l’esdeveniment són l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, El Govern d’Andorra, la Federació Catalana de Bàsquet, el BC Andorra i el SEDIS Bàquet i repetiran els escenaris dels partits repartint-se entre El Palau d’Esports de La Seu d’Urgell i El Palau d’Esports d’Andorra.

30-10-15 campionat espanya cadet

El campionat conta amb els equips cadets dels equips més importants de la ACB i posiciona a l’Alt Urgell i Andorra com un destí organitzador d’esdeveniments esportius de primer ordre. D’aquesta manera la Seu d’Urgell amb la organització de les Copes del Món de Piragüisme, la CadíTrail, el Circuit Fer i les instal.lacions esportives es consolida com a destí de turisme i esdeveniments esportius no sols a nivell nacional sinó també a nivell internacional.

L’hostaleria i el Campionat

La organització d’un esdeveniment d’aquestes característiques té una incidència directa en els establiments d’hostaleria de La Seu d’Urgell i de la comarca. La recepció no sols dels equips sinó també l’allotjament derivat de la part administrativa, arbitratge i gestió d’un esdeveniment d’aquestes característiques aporta una gran quantitat de persones a pernoctar a la zona, per no parlar dels seguidors implicats.

D’altra banda la repercussió mediàtica que genera fa que el territori es dóni a conèixer molt més enllà i pugui captar l’atenció de futurs visitants.