La Seu d’Urgell estrena 3 rutes turístiques per promocionar el patrimoni

La Seu d’Urgell disposa d’un dels patrimonis romànics més importants de Catalunya. És per això que arrel d’uns recents estudis realitzats per historiadors han destacat tots els elements distintius del patrimoni alturgellenc i els han posat de manifest en una nova pàgina web: www.laseumedieval.com
Per reforçar la promoció dels espais i del patrimoni s’han realitzat 3 itineraris que repassaran els llocs emblemàtics.

El primer recorregut, ‘El centre històric’, ressegueix el nucli medieval a partir de la catedral i el seu entorn monumental, el carrer dels Canonges, el carrer Major i les restes de l’antic recinte murallat. El segon itinerari, ‘La ciutat nova’, condueix el públic a l’expansió de la Seu als segles XIX i XX. Finalment, el tercer recorregut, ‘Castellciutat’, engloba les fortificacions de Castellciutat i està dedicat al singular patrimoni defensiu d’època moderna que envolta la Seu d’Urgell amb un conjunt que data del segle XVII.

El recorregut del centre històric disposa de codis QR per ampliar la informació.

La pàgina web laseumedieval.com permet als visitants endinsar-se en els itineraris i consultar de manera àgil i ràpida tota la informació necessària a través de mapes, vídeos i textos en cinc idiomes. A més, amb l’opció dels podcasts es pot seguir la informació de cada punt d’interès i la pàgina esdevé una audioguia que facilita al públic fer l’itinerari amb tot detall.