La Seu d’Urgell capital mundial el Piragüisme

La Seu d’Urgell ha donat novament la benvinguda als participants de la Copa del Món d’eslàlom amb una multitudinària cerimònia inaugural a la plaça dels Oms. La competició ha començat aquest divendres al matí amb les classificatòries, amb la presència de palistes locals.

Els prop de 40 equips inscrits -rècord de participació en Copa del Món a la Seu- van desfilar pel carrer Major.
L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va donar la benvinguda als palistes tot fent referència al 50è aniversari del Cadí Canoë-Kayak i a la constància de la seva feina per seguir acollint proves internacionals.
Cal destacar que tot i que és habitual la presència d’una prova mundial a la Seu és un fet excepcional que cal seguir valorant any rere any per la repercussió que té per a la ciutat a nivell internacional.

Repercusió en el sector turístic

És evident que poder disposar d’una copa del món, sigui de la disciplina esportiva que sigui, sitúa la ciutat i la comarca en el mapa mundial durant uns dies. La repercussió en mitjans, xarxes socials, premsa i un llarg etcètera fan que el nom de La Seu d’Urgell estigui present en boca de molts.

Per aquestes dates la ocupació dels establiments d’hostaleria està rondant el 90% i la gran quantitat de participants i visitants omplen les terrasses i els restaurants d’una forma poc habitual per la època que és.
És evident, doncs que la repercussió en el sector ve tant en forma de promoció exterior com en el negoci que es genera en els mateixos establiments.

Els països participants enguany són Alemanya, Andorra, Argentina, Australià, Àustria, Azerbaitjan, Bèlgica, Bielorússia, Brasil, Bulgària, Canadà, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estats Units d’Amèrica, França, Irlanda, Gran Bretanya, Grècia, Japó, Kazakhstan, Lituània, Marroc, Mèxic, Nepal, Nova Zelanda, Holanda, Polònia, Portugal, República Democràtica del Congo, República Txeca, Senegal, Suïssa, Togo, Turquia, Ucraïna, Veneçuela i Xina.