La Seu d’Urgell acull la 20a reunió anual de la Societat Catalana de Pediatria

Els pròxims divendres i dissabte, 9 i 10 maig, se celebrarà a la Seu d’Urgell la 20a Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria, l’esdeveniment més important de l’any per tots els pediatres i cirurgians catalans. La reunió reuneix a bona part dels membres de la Societat Científica durant 48 hores per compartir experiències i actualitzar els seus coneixements. Aquest any també es comptarà amb una presencia important de membres del col·lectiu de Infermeria Pediàtrica.

La Reunió, sota la direcció del Dr. Jordi Fàbrega com a president del Comitè Organitzador, se celebrarà a la sala Sant Domènec de la capital alturgellenca i s’espera la presencia d’uns 200 assistents.

L’esdeveniment s’iniciarà les 16 hores de divendres, mentre que la inauguració oficial tindrà lloc a les 19.15 hores a la mateixa sala de Sant Domènec.

La Societat Catalana de Pediatria amb la societat urgellenca

Dins d’aquesta Reunió s’han preparat dos actes per agrair a la societat urgellenca la seva ajuda i participació. Es tracta d’una classe de reanimació cardiopulmonar per tots els alumnes de 6è de primària de la Seu d’Urgell i Castellciutat que es farà divendres, de deu del mati a una del migdia, al Col•legi La Salle, amb la participació del Comitè de Reanimació Cardiopulmonar de la SCP, serà coordinada pels pediatres Álvaro Díaz (de Hospital de Nens de Barcelona) i Abel Martínez (de l’Hospital de Terrassa) i comptarà amb una vintena de instructors en reanimació pediàtrica.

Escola de pares: resolució de dubtes

I també divendres, a les vuit del vespre, a la mateixa sala St. Domènec, i després de la inauguració oficial de la Reunió, es farà una xerrada per resoldre dubtes sanitaris pediàtrics per tots aquells pares/mares/tutors/nens i gent interessada en general que hi vulgui assistir. Aquest acte, que serà moderat per la pediatra Amalia Arce (pediatra de l’Hospital de Nens de Barcelona, amb un important prestigi dins de les xarxes amb el seu blog Diario de una mamá pediatra), i comptarà amb la intervenció dels reconeguts pediatres Santiago Garcia-Tornel de l’Hospital Sant Joan de Déu i Josep Marès, de l’Institut Pediàtric Marès-Riera, gran expert en vacunes.

Promoció turística del territori

D’altra banda, cal remarcar que amb l’objectiu que aquests 200 participants a la Reunió puguin allargar la seva estada a la Seu d’Urgell fins diumenge, diverses empreses i entitats ofereixen descomptes per poder prendre part en alguna activitat lúdica, esportiva o cultural que ofereixen. Les empreses són el Parc Olímpic del Segre, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, Nòrdic Esport, Pàdel i Paintball Mas d’en Roqueta, Kàrting el Pla, Burricleta, Hotel-Balneari Sant Vicenç i Caldea.