La Ruta de la Tapa de San Miguel reuneix 61 establiments d’hostaleria lleidatans per donar a conèixer el millor de la gastronomia local

Un total de 61 establiments d’hostaleria lleidatans, sis més que l’any passat, participaran del 7 al 10 de juny i del 14 al 17 de juny (dues setmanes de dijous a diumenge) en la quarta edició de la Ruta de la Tapa, sota el concepte “Food Explorers de Ruta”. La ruta, que s’ha presentat avui al centre de producció de Mahou San Miguel a Lleida, està organitzada per la Federació d’Hostaleria de Lleida, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i San Miguel.

Tindrà lloc del 7 al 10 i del 14 al 17 de juny

A l’acte de presentació de la quarta edició de la Ruta de la Tapa, hi han assistit el gestor de Distribució de Mahou San Miguel a Lleida, Jordi Barberà, el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, el gerent de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, i el xef assessor de la Ruta de la Tapa, Juan Pozuelo.

Els establiments participants oferiran durant dos caps de setmana, de dijous a diumenge, una tapa dissenyada expressament per a l’ocasió, que se servirà amb San Miguel Especial o San Miguel 0,0% per 2,50 euros.

La Ruta de la Tapa de San Miguel reuneix 61 establiments d’hostaleria lleidatans per donar a conèixer el millor de la gastronomia local.

• Cada establiment dissenyarà una tapa per a l’ocasió amb la col·laboració d’un assessor gastronòmic i un jurat especialitzat escollirà la Millor Tapa 2018
• Sota el concepte ‘Food Explorers’, la Ruta, que enguany suma sis establiments més, convida els lleidatans a provar nous sabors

Durant els dies de la Ruta, es podran gaudir de creacions tan interessants com Sonia (una torrada amb base de tomàquet i ceba caramel·litzada amb un remenat de botifarró, decorada amb formatge de cabra, Tosca (pa torrat amb olivada, cruixent de pernil, filet de porc ibèric adobat, formatge brie i melmelada de tomàquet i alfàbrega), el Secret de l’Àvia (carn de porc adobada, salsa agredolça i amanida amb pebre) o el Remenat del Destí (torrada de pa integral amb remenat de botifarró, ceba caramel·litzada i ou). Totes elles, que comptaran amb l’assessorament del xef Juan Pozuelo, tenen com a objectiu mostrar les tendències emergents que barregen la millor cuina tradicional amb la de fusió.

Un jurat, format per representants de la Federació d’Hostaleria de Lleida i experts gastronòmics, puntuarà la presentació, la qualitat, l’elaboració i l’originalitat de la tapa. El jurat seleccionarà d’entre totes les propostes, la Millor Tapa 2018.

A més, les tapes també podran valorar-se a través de l’aplicació mòbil www.estamosdetapas.com sumant així, puntuacions a les creacions en miniatura. El premi, que s’atorgarà un cop finalitzada la ruta, consisteix en el lliurament d’una distinció en representació de l’hostaleria lleidatana i la possibilitat de participar amb estand propi per als tres primers finalistes a la fira Cervisia.

El xef Juan Pozuelo presenta les tapes dels establiments participants

Durant la presentació, el xef Juan Pozuelo ha donat a conèixer les tapes de tots els hostalers que participen en aquesta Ruta. Pozuelo, que és assessor gastronòmic, aconsellarà als xefs lleidatans en el disseny i creació d’una oferta culinària diferent, adaptada a cada establiment.

Document relacionat
Llibret establiments participants