La Paeria reconeix 27 empreses i professionals per contribuir a la competitivitat del Turisme i el Comerç de la ciutat

L’Ajuntament de Lleida ha reconegut l’excel·lència del Turisme i el Comerç de la ciutat de Lleida amb els Premis Ciutat de Lleida, que s’han lliurat aquest dilluns a la Llotja. El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit l’acte amb el tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris, en la que és la festa del sector turístic i comercial de la ciutat. Ros ha parlat que és una cita “entranyable” i que es tracta de sectors “que més feu ciutat”, amb detalls com poden ser els aparadors dels comerços, les terrasses dels restaurants o la promoció de les activitats, etc. El pròxim mes de maig, el més festiu de l’any a la ciutat, els carrers i places s’omplen d’activitat i això es tradueix en omplir també els hotels, els restaurants i els comerços, ha explicat l’alcalde. Així, el paer en cap ha destacat que el turisme i el comerç generen activitat i que conjuntament la iniciativa pública i privada crea riquesa, ocupació i benestar “fent, entre tots, bonica i gran la ciutat”. Ros ha felicitat els guardonats i també el jurat, per la sensibilitat a l’hora d’atorgar aquests reconeixements i ha insistit en què aquesta societat premia poc i “que s’ha de fer més i públicament.

El tinent d’alcalde ha manifestat que els diferents sectors, les empreses i les persones formen part de la història col·lectiva i que, segons ha dit, s’ha d’agafar perspectiva i reconèixer els establiments i els professionals, amb les seves particularitats que els fan forts i solvents al llarg dels anys. Rafael Peris ha afirmat que darrere cada reconeixement, hi ha la complicitat de tota la ciutat i que el sector turístic i comercial conformen una part essencial de la ciutat. Peris s’ha referit també a l’espai que ha tornat a acollir l’acte, la Llotja, enguany al foyer.

Els Premis de Turisme i Comerç Ciutat de Lleida pretenen reconèixer l’esforç de les empreses, entitats i professionals que contribueixen a la millora de la competitivitat de la ciutat, mitjançant l’activitat turística i per la seva responsabilitat amb la societat i l’entorn urbà. El turístic és un sector clau per Lleida, pel seu important impacte econòmic i social, amb un paper determinant per part de les empreses i els professionals que hi treballen.

Els guanyadors d’aquest 2017 han estat:

-Millor comerç de barri: Judith Disseny Artesà

-A la innovació empresarial turística. Mas Blanch I Jové

-A la innovació empresarial comercial: Són La Pera

-Millor professional turístic: David Molina Guerrero

-Millor venedor: Gregori Albareda Bosch

A la trajectòria professional dedicada la turisme: Pedro Jimenez Pablo, Gregori Canalias Masdemont, Xavier Pérez Miguel,Teresa Carles Borras, Ramon Prats i Lolita Montull

A la trajectòria professional dedicada al comerç: Jeroni Piñol Biosca, Elvira Barrufet Marques, Anna Azanuy Tantull, Fulgenci Cerón Palau, Mari Carme Castany Balsells, Marga Bardaji Gil, Carme Giró Aixàs, Elvira Gorriz García, Rafel Tugues Armengol, Anna Mari Busom Esteve i Maria Pilar Serra Escarp

A les entitats que més han contribuït al foment, la promoció i a la dinamització turística: Centre De Titelles De Lleida, Museu De Lleida i Federació d’Hostaleria De Lleida

-A l’entitat que més ha contribuït al foment, la promoció i a la dinamització comercial: Gremi de Forners de les Terres de Lleida

-Millor empresa turística: Finca Prats Hotel Golf @ Spa

-Millor empresa comercial: Unipreus

També s’ha lliurat una menció honorífica al president de la Federació Espanyola d’Hostaleria i Restauració, Josep Maria Rubio.

65 candidatures, presentades per diferents entitat, han optat enguany als Premis de Turisme i Comerç Ciutat de Lleida que s’han fet públics avui –són més del doble que l’any 2016-. Els premis reconeixen diferents modalitats repartides en 3 categories troncals: les persones, en tant que professionals, que han marcat la diferència; els establiments i la seva capacitat d’acció com a pols de dinamització i les entitats rellevants dels sectors turístic i comercial de Lleida.

El jurat d’aquesta edició, presidit pel tinent d’alcalde Rafel Peris, ha estat format per: de la càtedra d’emprenedoria i professor del Departament d’Administració d’Empreses de la Universitat de Lleida, José Manuel Alonso; de l’àrea de comerç i turisme de la Cambra de Comerç de Lleida, Blanca Siurana; la cap de secció de Comerç i Turisme dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Adela Rubio; la directora de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, Marta Pallarès; la directora de l’IEI i professora associada del grau Turisme de la Universitat de Lleida, Montse Macià; del grau de Turisme de la UdL, Eva Martí, i el president de la Federació Espanyola d’Hostaleria i Restauració, Josep Maria Rubio.

Diversos regidors de la Corporació Municipal, autoritats locals i representants del teixit comercial de la ciutat, han assistit a la gala, que s’ha fet a la Llotja.