La Paeria admet el cobrament erroni dels vetlladors de 2012 i 2013

Després de llargues negociacions entre la Federació d’Hostaleria i l’Ajuntament de Lleida pel cobrament desproporcionat de les terrasses de l’any 2012, des de la Paeria s’ha admés que hi ha desajustos en les quantitats recaptades en un centenar d’establiments d’hostaleria que en molts casos s’ha incrementat un 50% de les quantitats pagades l’any 2011.

Aquesta situació ha vingut donada pel canvi que l’any 2011 es va fer del sistema de càlcul que va passar de cobrar per taules a fer-ho per metres incloient els parasols, això ha provocat que els establiments que no en posaven, paguessin quantitats més elevades pel mateix que havien tingut sempre.

Per part de la Paeria s’han compromés a revisar cas per cas i abonar les quantitats que s’han cobrat malament que ho faran extensiu a les que es cobraran el 2013. Cal destacar que setmanes enrrera el mateix ajuntament havia admés irregularitats amb 10 establiments, la federació no hi va estar d’acord i va seguir insistint que els afectats eren molts més. Al final s’ha arribat al centenar.

També s’ha de posar de manifest que la Federació d’Hostaleria de Lleida va recorrer l’ordenança que fixava aquest nou sistema de càlcul  i el temps ens ha donat la raó.