La nostra valoració de l’acció reivindicativa SOShostaleria

Valorem positivament l’acció reivindicativa del passat dijous. L’acte va anar segons el previst. A destacar, el respecte dels assistents a les mesures de seguretat, distancia i mascareta, i el comportament general. Agraïments a tots els que vàreu participar i als que ens heu fet arribar felicitacions

Hi va haver un grup, que després van fer una altra acció a la plaça paeria. La veritat, és que la situació és límit i tot i que les formes d’actuació d’alguns del grup es van forçar una mica, es pot entendre per la situació de crispació que estem travessant.

Però el més important son els efectes que pugui provocar amb l’acció reivindicativa. Les primeres reaccions van venir per la Paeria. El Paer en Cap va parlar amb el nostre President, i s’ha compromès a mantenir una reunió amb el Vicepresident de la Generalitat Sr. Pere Aragonés, amb la finalitat de fer gestions efectives a Madrid per reactivar els ERTO’s i els ajuts d’Autònoms amb les condicions del passat març.

També tenim una reunió programada amb el mateix Molt Honorable President el dilluns, dins el marc de l’empresariat hostaler català.

Hem sol·licitat també reunió amb la Delegada de Govern Tere Cunillera pel mateix tema.

Veníem denunciant fa dies que no se sabia com tramitar els ERTO’s, avui també hem fet una reunió amb el Subdelegat de l’Estat, la Directora i el Subdirector del SEPE a Lleida, i nosaltres amb tres objectius:

  • Fer saber la nostra posició pel que fa als ERTO’s. El que necessitem és poder reactivar els ERTO’s amb les condicions i calendari del març. Això no depèn de la decisió de Lleida, s’ha de treballar a alt nivell a Madrid.
  • Analitzar que hem de fer en l’actualitat en relació amb la tramitació dels ERTO’s, saben que estem pendents del que estem reclamant i de la situació sanitària.
  • Proposar un sistema simplificat de tramitació per estalviar tràmits, temps i costos.

De moment s’ha decidit, esperar a mitja setmana que ve, a l’espera de negociació i de la situació sanitària.

Notícia Relacionada

Que fem amb els treballadors, els posem a l’ ERTO ?

SOShostaleria en imatges

https://photos.app.goo.gl/w9fri9ecEAYtScKi9