La Diputació de Lleida promociona l’oferta de senderisme al mercat francès amb un “Blog Trip” al voltant de la ruta “El Cinquè Llac”

La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, promociona l’oferta de senderisme del Pirineu de Lleida al mercat francès per mitjà d’un “blog trip” al voltant de la ruta “El Cinquè Llac” pel bloguer Gregory Rohart, que té tres blogs de natura, viatges i activitats de turisme actiu. Actualment està considerat com el principal influencer a França en termes d’activitats d’outdoor. Fruit d’aquest viatge el bloguer publicarà un article sobre la ruta “El Cinquè Llac” i compartirà la seva experiència en directe i durant els mesos posteriors a les xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter, Youtube i Pinterest).

El periodista Gregory Rohart, acompanyat per dues persones més del seu equip, visita per segon any consecutiu les comarques lleidatanes per elaborar diferents treballs periodístics adreçats al mercat francès en una acció del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida en col.laboració amb el Centre de Promoció Turístia de Catalunya a França. L’any passat va recórrer diferents indrets de la plana de Lleida, com els castells de la Segarra i el congost de Mont-rebei, i va practicar activitats de turisme actiu al Pallars Sobirà.

El periodista treballa per a tres destacats blogs de viatges francesos i està considerat el principal influencer a França en termes d’activitats d’outdoor

Enguany el viatge consistirà en un recorregut de senderisme durant 6 dies per les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça en 5 etapes per gaudir de la ruta circular “El Cinquè Llac”, que es fonamenta en els valors del turisme responsable i que ha sorgit fruit de la col·laboració de diversos empresaris de la zona i diverses entitats públiques. Paga la pena recordar que la ruta “El Cinquè Llac” ha estat mereixedora de diferents distincions tant estatals com internacionals per la seva contribució a l’economia local i com a model de turisme responsable. L’autor del reportatge també promou el turisme responsable en les seves comunicacions i ha volgut aportar-hi el seu gra de sorra traslladant-se amb tren des de la ciutat francesa de Lió fins a Barcelona en lloc d’avió per la seva menor emissió de CO2.Posteriorment ha fet el trajecte en cotxe fins a la comarca del Pallars Jussà.

El “blog trip” va començar ahir diumenge, 7 de juliol, al Pont de Claverol amb allotjament a Casa Churchill. Avui dilluns ha iniciat la ruta “El Cinquè Llac” amb el recorregut següent:

Dilluns, 8 de juliol
Etapa 1: “La Geganta adormida”. Arribada a Casa Parramon a Peramea.
Dimarts, 9 de juliol
Etapa 2: “L’aquelarre de Serraspina”. Arribada a Casa Macianet de Beranui.
Dimecres, 10 de juliol
Etapa 3: “El Pont del Diable”. Arribada a Casa Batle a les Esglésies.
Dijous, 11 de juliol
Etapa 4: La Casa Encantada. Arribada a Casa Leonardo i Casa Parranxo a Senterada.
Divendres, 12 de juliol
Etapa 5: Llac de Montcortès. Arribada a Can Fasersia a la Pobla de Segur.Lliurament del Ganxo de Pastor i comiat per part de l’associació Marques de Pastor.