La deflació un perill a la vista especialment pel sector de l’hostaleria

Aquesta setmana ha estat noticia. El fons Monetari Internacional ha posat en relleu el perill que te Europa i especialment España al entrar en deflació. Deflació és la inflació negativa, es la dir la baixada continuada de preus. Això posa en perill la competibitat de les empreses i lògicament l’augment de llocs de treball, que en aquest moment és la primera amenaça que tenim amb un 26 % d’atur consolidat, el segon país de la UE després de Grècia.

El nostre sector és un del que surt a la palestra, quant augmenta l’inflació, també som els culpables i ara amb la deflació sembla que també. Ho hem d’agafar que va en consonància a d’importància del nostre sector en l’economia nacional.

Us adjuntem un resum que ha fet la FERH sobre la coyuntura econòmica, i l última informació d’avui mateix al respecte.

Preneu nota i cadascú a casa seva prengui les mesures que cregui oportunes, però sembla recomanable que baixar preus té un límit i cadascun ha de saber el seu per continuar competint i mantenir la qualitat.

Documents Relacionats

Informe de cojuntura econòmica Abril 2014
Los precios de los bares suben al 2014

També us inserim aquest video del prestigiós economista Xavier Sala i Martin al programa Divendres de TV3, on explica d’una manera senzilla el que és la deflació, quins efectes te i com ho poden combatir els governs i els banc centrals. Comença aproximadament a partir del minut 5.00.