12 xefs participen a la 29ª edició del Concurs Lleidatà Joves Cuiners Àngel Moncusí

Fidel a la seva cita anual, el certamen lleidatà JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ d’HOSTALERIA DE LLEIDA assoleix la seva 29ª edició. Enguany, la cita serà dilluns, 5 de març, a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme que, any rere any, col·labora amb la Federació d’Hostaleria de Lleida en l’organització del concurs.

El proper dilluns, 5 de març, demostraran la seva creativitat
a la cuina així com les possibilitats gastronòmiques dels
productes locals.

Joves cuiners 2018
Eventbrite - Sopar Concurs Joves Cuiners 2018

JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ és un dels concursos de cuina més antics i consolidats a Catalunya i resta del país. La seva primera edició va tenir lloc al 1989 i des de llavors la seva filosofia no ha canviat: apostar pels joves talents culinaris i promoure la gastronomia de Lleida a través de la seva creativitat i l’ús dels excel·lents productes locals que són la base principal i matèria primera dels plats a concurs.

El guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb estrelles Michelin, inclosa la nit d’hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d’una reconeguda escola barcelonina. Són uns premis que estan directament relacionats amb la cuina i no consisteixen en cap dotació econòmica. Enguany, s’inclou també un premi corresponent al millor treball de cuina.

Joves cuiners 2018

PARTICIPANTS
Els joves xefs participants que treballen actualment a la cuina d’un restaurant són: Robert Canadell de L’Estel de la Mercè, Àngel Esteve del Cràpula, Roger de la Torre del Can Boix de Peramola, Jesús Gimena de Can Jubany, Sergi Aritzeta de Cal Xirricló, Jordi Pané de Cal Xirricló, Meritxell Florensa del Carballeira, Santiago Aubach de El Caliu, Raül Terrado de l’Hotel El Castell de Ciutat i Enric Rossell de BONUM No Rules. Procedents de les escoles participen: Joan Vidal de l’Escola d’Hoteleria de Lleida i Ivan Campos de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).

JURAT
El jurat està integrat per reconeguts professionals el sector de la restauració i la gastronomia: Sergi de Meià, propietari del restaurant Sergi de Meià a Barcelona i President de l’Institut Català de la Cuina, Pol Contreras cuiner i cap de pastisseria a El Portal de Echaurren, Jaume Solé, xef executiu a Port Aventura i Genís Costa, guanyador del JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ 2017.
El jurat tècnic de cuina està a càrrec de Marc Blesa, col·laborador en projectes d’assessoria a Vakkum (BCN) i amb una llarga trajectòria de xef en diferents restaurants i hotels, i Jordi Gau, actualment al restaurant Disfrutar de Barcelona.

SOPAR A CÀRREC DE 4 ASSOCIACIONS GASTRONÒMIQUES LLEIDATANES
En el decurs d’un gastronòmic sopar executat per les associacions All Cuiners, Noguera Cuina, La Xicoia i Àpat es donarà a conèixer el flamant JOVE CUINER 2018. Un sopar obert a tothom que es pot reservar on line o bé, comprant els tiquets a les oficines d’Hostaleria de Lleida (Av. del Segre, 7, altell, Lleida).

Eventbrite - Sopar Concurs Joves Cuiners 2018