12 restauradors participen a les 23es Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va presentar ahir les 23es. Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça, on hi participen 12 restauradors de la comarca. L’acte va tenir lloc al restaurant L’Aüt, a Erill la Vall, i va estar presidit pel president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero. És el primer cop que la presentació es realitza en un dels restaurants participants per tal de donar importància als propis restauradors.

Del 6 al 29 d’octubre, els restaurants participants oferiran menús on el bolet serà el producte principal. Farrero va destacar la feina dels restauradors per oferir una oferta gastronòmica de qualitat que posa en valor els productes locals i la professionalitat del sector. Així mateix, confia que s’incrementarà el nombre de menús servits respecte l’any passat i que en aquesta edició s’arribi als 1.100.

jornades gastronòmiques del bolet

La presentació va anar acompanyada d’un tast de vins a càrrec de l’enòloga de les bodegues ENATE, Eva Inglada amb l’objectiu de professionalitzar al sector. Un moment emotiu va ser l’acte d’homenatge als responsables del restaurant Villamaria, que enguany es jubilen. Farrero va destacar la fidelitat, l’entrega i el suport que han mostrat any rere any a les Jornades, ja que sempre hi han participat activament. Com a mostra d’agraïment, al final se’ls va lliurar un obsequi.

Els restaurants participants en aquesta edició són els següents: Café Sedona, Casa Prades, Les Cumbres, Restaurant Manantial, Villa Maria, L’Aüt, La Granja, El Ventador, El Montsanet, Llesqueria l’Empriu i Casa Joanot. D’altra banda, tots els menús inclouen una degustació d’olis Oleaurum, una copa de cava, aigua de Caldes i Ratafia dels Raiers. A més, s’obsequiarà els clients amb un cullerot de fusta.

Paral·lelament a les Jornades, s’han organitzat altres activitats per als participants: diferents itineraris de natura, una caminada micològica, exposicions de bolets i concursos a les xarxes socials.