Isabel Sitjes Montagut, guanyadora de la 30a. Edició del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí

L’edició d’enguany del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí, ha tingut com a ingredients secrets l’ànec, per l’elaboració del plat principal, i pera o poma de Lleida, per a les postres. El jurat ha avaluat als 14 participants, procedents de diferents restaurants i escoles de cuina de la demarcació de Lleida. S’ha proclamat guanyadora la jove Isabel Sitjes Montagut del restaurant L’Antic Forn (Cervera), per les seves creacions “Seqüència de l’ànec” i “la poma del meu tros”, de postres. El segon premi ha estat per a Ezequiel Álvarez Barroso de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, amb la presentació de “caneló d’ànec amb ceps i peres” i “bunyol de vent farcit de poma”. El guardó corresponent al millor treball de cuina ha estat per Josep Salvador Miret de restaurant Ferreruela de Lleida.

Els participants d’aquesta edició han estat: Joan Castaño del Malena, Isaac Alonso de El Celler del Segre, Isabel Sitjes de L’Antic Forn, Nicolae Brutaru del Monestir de Les Avellanes, Oscar Arànega del Bonum No Rules, Robert Canadell de L’Estel de la Mercè, Josep Salvador del Ferreruela, Wilhelm Miralles de L’Estel de la Mercè, Kevin Figueres del Unplug, Jesús Gimena del Cràpula i Raúl Padilla del Aimia. Així mateix, procedent de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, participa Eduard Pires; de l’Escola d’Hosteleria de Girona, Arnau Triola i Ezequiel Álvarez.

GRAN FESTA DE LA GASTRONOMIA DE LLEIDA. Coorganitzat per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i Hostaleria de Lleida, el concurs ha tingut lloc a les instal·lacions de l’escola. Al vespre s’ha dut a terme a La Llotja de Lleida l’acte de lliurament dels premis i posteriorment, s’ha celebrat la gran festa de la gastronomia de Lleida per celebrar els 30 anys del concurs JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ. Gairebé 200 persones han gaudit d’un sopar de tapes a càrrec de 4 societats gastronòmiques, degustacions de diferents vins de la DO Costers del Segre, participació del showman Lo Pau de Ponts i la música a càrrec del DJ Manel López Aka Mamomo.

Vídeo Entrevista Josep Castellarnau i Ramon Solsona al programa Diari de Nit de TV Lleida (minut 42:30)

JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ, DESCOBRINT NOUS TALENTS DES DE 1989. La cita anual dels joves xefs lleidatans s’ha consolidat com un dels esdeveniments amb més rellevància i prestigi del país. Des del seu inici, a més de promoure la cuina entre els joves cuiners, potencia la cultura gastronòmica del territori lleidatà.

 

TOTES LES FOTOS DE LA JORNADA DEL CONCURS ( Vés a l’àlbum )

TOTES LES FOTOS DE LA GRAN FESTA DE LA GASTRONOMIA DE LLEIDA ( Vés a àlbum )