Irene Rigau inaugura a la Seu d’Urgell el 7è Congrès Educació i Entorn

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, va inaugurar ahir a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell la setena edició del Congrés Educació i Entorn que enguany està dedicat a l’emprenedoria. La inauguració d’aquest congrés, que té lloc cada dos anys a la capital de l’Alt Urgell, també ha comptat amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, la ministra d’Educació i Joventut del Govern d’Andorra, Roser Suñé, i del president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.

Aquest congrés suposa un esdeveniment molt important pel que respecta a La Seu d’Urgell i comarca, una altra vegada la creació d’un esdeveniment d’aquestes característiques situa La Seu d’Urgell en el mapa català com a lloc per realitzar convencions i congressos, un dels cavalls de batalla de l’Hostaleria Alturgellenca. Durant 3 dies els congressistes gaudiran dels serveis oferts pel Gremi i de la gastronomia de la comarca.

En la sessió inaugural, Irene Rigau ha volgut subratllar que el tema en el qual gira el congrés d’aquest any,l’emprenedoria,“s’inspira en un dels lemes del Govern de Catalunya”. La consellera ha explicat que el Pla Director del Departament d’Ensenyament treballa per l’èxit escolar, és a dir, “treballar per donar més formació i crear feina”. En aquest sentit, Rigau ha remarcat que “l’emprenedoria, una manera de ser tan catalana, és un principi que aporta uns valors que permeten crear riquesa, llocs de treball, associacionisme i, en definitiva, tenir autonomia com a persona. Ser un ciutadà actiu és ser una persona emprenedora.”

La consellera ha ressaltat que els centres educatius de Catalunya han respost “molt positivament” en la formació d’emprenedors, “com l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell presentant projectes d’emprenedoria”. En aquest sentit, Rigau ha manifestat que “som l’única comunitat autònoma que té l’emprenedoria com a matèria en el seu currículum”.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha agraït al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, així com al Ministeri d’Educació d’Andorra per la seva implicació en l’organització i la celebració, un any més, d’aquest congrés a la ciutat.

Respecte l’emprenedoria, Batalla ha manifestat que “es tracta d’un repte de tota la societat, ja que l’actitud emprenedora és una actitud vital”. L’alcalde pirinenc ha defensat que “és molt necessari en un territori com el Pirineu, dotar d’eines als joves perquè hi puguin fer el seu projecte de vida”. “Vivim en un territori que té un repte molt important: que ens retorni el talent a través de poder oferir-los sortides professionals, tot ajudant-los a crear la seva activitat professional i és per això que les aptituds emprenedores són claus”, ha subratllat Batalla.

La sessió inaugural d’aquest setè congrés d’educació i entorn ha finalitzat amb la la conferència que ha impartit Ferran Tarradellas, director de l’Oficina de la Comissió Europea a Catalunya, sota el títol “La política europea de suport a l’emprenedoria i a les PIMES”.

Com a colofó, la Coral de l’Institut Joan Brudieu de la Seu ha protagonitzat una actuació musical al Claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell.