Intercanvi Gastronòmic- Cultural entre els alumnes de l’Aula de Formació d’Hostaleria de Lleida i estudiants Búlgars

Els alumnes de l’Escola Professional de Tecnologies Agràries “Tranko Psarkovski”, especialitat Turisme Rural, de la ciutat búlgara de Parlikeni, han estat compartint durant el dia d’avui diferents elaboracions gastronòmiques amb els alumnes del curs d’Operacions Bàsiques de Cuina de l’Aula de Formació d’Hostaleria de Lleida.

Els alumnes búlgars, participants en el programa ERASMUS+, han participat en l’elaboració de diferents plats de la nostra zona com són la truita de patates, les croquetes, la coca de recapte, la fideuà o la
paella, entre d’altres. Així mateix, els alumnes de l’Aula de Formació Manel Martín de la Federació lleidatana han après com s’elabora un dels plats búlgars més populars, el “Banitsa” a partir d’una base de pasta filo, formatge, iogurt, ous, mantega i gasosa.

Per ambdues parts ha estat un intercanvi gastronòmic-cultural i formatiu molt interessant amb l’objectiu de compartir coneixements i habilitats del món de la gastronomia. Acompanyats per dos
professors de l’escola búlgara, l’experiència ha estat molt positiva i ha permès aquest intercanvi cultural facilitat per una disciplina tan universal com és la cuina.