Inici del Dia Mundial del Turisme 2013

Ahir 26 de setembre el Conseller d’empresa i ocupació Felip Puig, va donar el tret de sortida a la celebració del Dia Mundial del Turisme al Teatre del Liceu de Barcelona en una jornada professional del sector en la que va comentar que catalunya té que aprofitar l’empenta del turisme de costa per redistribuir-lo a la resta de la geografia catalana.

“Turisme i aigua: protegir el nostre futur” és el missatge per un dia tant important pel nostre sector i el tema de l’edició d’aquest any.

El turisme és un sector que mou un bilió de dòlars i que desplaça a més de mil milions de turistes internacionals a l’ any. Entre 5.000 i 6.000 milions de turistes més viatgen dins dels seus propis països.
Turisme i agua: protegir el nostre futur comú, és el lema per al Dia Mundial del Turisme de 2013, en sintonia amb l’ Any Internacional de la Cooperació en l’ Esfera de l’ Aigua, 2013. Aquest és el dia més celebrat per al turisme a tot el mon i representa una oportunitat única per sensibilitzar sobre el paper del turisme en l’ accés a l’ aigua i per posar en relleu la contribució del sector en un futur hídric més sostenible.
El turisme ha demostrat oferir solucions racionals des del punt de vista ambiental, així com suport polític i financer, per la conservació i l’ ús sostenible de les fonts d’ aigua. Però cal anar mes lluny. S’ ha arribat al 2012 al rècord de mil milions de turistes internacionals en un sol any, és hora de comprometre’s con un turisme més sostenible per a protegir el nostre futur comú.
A Lleida son sabedors de l’ importància de l’ aigua pel nostre desenvolupament turístic: així que ens sumem a aquest lema de vital importància per al nostre futur.