Impuls de les vendes de bars i restaurants

La facturació dels establiments hostalers augmentar un 8,6% a l’abril respecte al mateix mes de 2013, segons les dades dels Indicadors d’Activitat del Sector Serveis de l’INE. Aquest increment es produeix després del descens de març, variacions condicionades pel canvi de celebració de la Setmana Santa respecte a l’any anterior. No obstant això, eliminant els efectes de calendari l’evolució es manté positiva, amb un increment d’un 5,7% a l’abril en relació amb el mateix mes de fa un any.

Xifra negocis abril abril 2013 2014

Les dues branques de l’activitat hostalera van tenir increments a l’abril. Als restaurants i bars la xifra de negocis va augmentar un 6,1% interanual, la major pujada des de novembre de 2007. En el que va d’any la mitjana de creixement se situa en un 1,8% respecte al mateix període de 2013. L’allotjament va incrementar les seves vendes de forma més acusada en dependre més directament del turisme, amb un augment d’un 14,9%. L’evolució dels hotels entre gener i abril se situa en un 6% interanual.

Per comunitats autònomes, Canàries va ser la que va tenir un major increment en la facturació del conjunt dels negocis hostalers, un 17,3% respecte al mes d’abril de l’any passat, seguida d’Andalusia (13,5%) i Cantàbria (13, 3%).

Font: hosteleriadigital.com